ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ COVID-19

Κορονοϊός: Χάκερς ισχυρίζονται πως υπέκλεψαν έγγραφα από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν

MakThes Team22 Απριλίου 2020

Μία από τις πλέον διαδεδομένες θεωρίες συνωμοσίας που "παίζει" από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, ότι δηλαδή ο κορονοϊός δεν ξεκίνησε από τη φύση αλλά από ένα εργαστήριο στην Κίνα, προσπάθησαν όπως όλα δείχνουν να αποδείξουν χάκερς που επιτέθηκαν στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, την πηγή του κακού.

Όπως μετέδωσε η έγκριτη "Washington Post", το πρώτο μεγάλο μέσο ενημέρωσης που είχε παρουσιάσει επίσημα αυτή την εκδοχή (την οποία, βέβαια, λίγο αργότερα πήρε πίσω, αφού οι επιστήμονες επέμεναν πως ο ιός δεν είναι εργαστηριακός), χάκερς χτύπησαν το συγκεκριμένο Ινστιτούτο, αλλά και λογαριασμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ιδρύματος του Μπιλ Γκέιτς, με αποτέλεσμα τα έγγραφα που έχουν διαρρεύσει να αναφέρονται στο διαδίκτυο ως "Gates hacked". 

Σύμφωνα με την Washington Post, έχουν παραβιαστεί σχεδόν 25.000 email, κωδικοί πρόσβασης, ενώ αρκετά έγγραφα έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο, με ένα ειδικά στο οποίο αναφέρεται πως μια γιατρός τον περασμένο Οκτώβριο πήγε στην διαβόητη αγορά της Ουχάν κι άφησε ένα πακέτο να θεωρείται από τους χρήστες των σόσιαλ μίντια ως η πλέον σοβαρή αποκάλυψη. 


Από χθες το βράδυ μέχρι και σήμερα εξακολουθούν να γίνονται ενέργειες για να βρεθούν περισσότερα στοιχεία καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις διαδικτυακές επιθέσεις, ενώ σκοπός των χάκερς ήταν να αποκαλύψουν τι κρύβεται πίσω από τις θεωρίες συνωμοσίας για τον Covid-19.

Το ίδρυμα Gates σε ανακοίνωσή του δήλωσε: «Παρακολουθούμε την κατάσταση μέσω των πρωτοκόλλων ασφαλείας μας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν κλαπεί δεδομένα.» Έχει όμως ήδη επαληθευθεί ότι αρκετοί λογαριασμοί έχουν παραβιαστεί επιτυχώς.


Πηγή: Washington Post

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.