ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ COVID-19 ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Πτώση κρουσμάτων στο τέλος του μήνα (βίντεο)

Εύρης Τσουμής09 Μαΐου 2021

Στο τέλος του μήνα αναμένεται να έχουμε πτώση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού. Αυτό επισημαίνουν στις εκτιμήσεις τους για την πορεία τα πανδημίας στη χώρα μας οι ειδικοί.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης Νίκος Τζανάκης πρόβλεψε πως για όλο τον Μάιο τα κρούσματα θα είναι πάνω από 2.000 και πως ταυτόχρονα, θα υπάρξει πτώση στους διασωληνωμένους. «Έχουμε μπει σε τροχιά καθόδου. Ακόμη όμως δεν έχουμε δει τις επιπτώσεις του Πάσχα. Το άνοιγμα του λιανεμπορίου πάντως πήγε καλά. Δεν βλέπω να έχουμε πισωγύρισμα, αφού αυξάνονται και οι εμβολιασμοί», τόνισε μιλώντας στο Open.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας για την περίπτωση της Θεσσαλονίκης, τόνισε πως θα δούμε «μια αύξηση κρουσμάτων για λίγο και μετά θα πέσει». Η εκτίμησή του είναι πως θα δούμε βελτίωση στο τέλος του μήνα. «Είχαμε πολλά ανοίγματα ταυτόχρονα. Μέχρι το τέλος του μήνα θα πέσουμε στα 2.600 κρούσματα». Ξεκαθάρισε πάντως για το άνοιγμα της αγοράς και της εστίασης πως και «οι καθήμενοι σε καφέ ή εστιατόριο πρέπει να συνεχίσουν να φοράνε τη μάσκα»!

Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή του ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 360.577 (ημερήσια μεταβολή +0,7%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων επτά ημερών, 52 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.062 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Συνολικά σε ό,τι αφορά τα κρούσματα, η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη). Επίσης 737 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι (62,0% άνδρες) με διάμεση ηλικία τα 68 έτη. Ακόμα καταγράφηκαν 68 νέοι θάνατοι από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 10.978 θανάτους συνολικά στη χώρα. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.