ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κως: Πέθανε βρέφος ενός έτους - Δεν έφερε σημάδια κακοποίησης - Πνιγμός από τροφή η αιτία θανάτου

MakThes Team21 Απριλίου 2024

Από κατάποση τροφής πέθανε τελικά το μωρό ενός έτους στην Κω, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση απέδειξε ότι το κοριτσάκι δεν έφερε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, σε αντίθεση με τις πληροφορίες που είχαν γνωστοποιηθεί αρχικά.

Οι γονείς θα συλληφθούν για έκθεση ανηλικού. Η οικογένεια ζει στην κεντρική Ελλάδα και είχε μεταβεί στην Κω για την περίοδο της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.


Το ιστορικό της υπόθεσης

Στο νοσοκομείο της Κω διακομίστηκε χθες το βράδυ, Σάββατο, ένα μωρό ενός έτους καθώς η 24χρονη μητέρα του ανέφερε ότι το παιδί έχασε τις αισθήσεις του το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 19:45 και το οποίος στη συνέχεια κατέληξε.

Σύμφωνα με την ίδια προσπάθησε να συνεφέρει το παιδί και παράλληλα κάλεσε σε βοήθεια με τους ένοικους της πολυκατοικίας να σπεύδουν στο διαμέρισμά της. Στις 20:15 η 24χρονη κάλεσε το ΕΚΑΒ και ένας ένοικος της πολυκατοικίας έδωσε στο βρέφος τις πρώτες βοήθειες. Στις 20:25 έφθασε το ΕΚΑΒ. Οι διασώστες διαπίστωσαν ότι το βρέφος δεν ανέπνεε, οπότε έκαναν ανάνηψη.

Στις 20:32 το βρέφος παρέλαβαν οι εφημερεύοντες γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Κω, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το παιδί δεν ανέπνεε. Παρά τις προσπάθειες των ιατρών, το βρέφος κατέληξε στις 20:45.

Στη συνέχεια, όπως ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες, οι γιατροί παρατήρησαν ότι το βρέφος είχε μώλωπες και εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματός του και εντόπισαν και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Οι γιατροί, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσαν την αστυνομία, όπου κατά τον έλεγχο της σορού επιβεβαίωσαν και εκείνοι τα όσα ανέφεραν οι γιατροί.

Τόσο η μητέρα του βρέφους, που είναι έγκυος, όσο και ο πατέρας του, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο τμήμα.

Οι γονείς ανέφεραν στις Αρχές ότι τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας δύο ετών, είτε από ατυχήματα, ενώ σχετικά με τα ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης, δήλωσαν άγνοια.

Στο βρέφος θα γίνει σήμερα νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του. Η προανάκριση συνεχίζεται, ενώ στο διαμέρισμα της οικογένειας θα γίνει αυτοψία. Η αστυνομία έχει λάβει καταθέσεις τόσο από τους γείτονες όσο από τους γιατρούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του παιδιού έχει απασχολήσει τις Αρχές για πορνογραφία.

Οι γείτονες που γνωρίζουν την οικογένεια λένε ότι ο πατέρας ήταν μπλεγμένος και με ναρκωτικά, χτυπούσε τη γυναίκα και τα παιδιά του και είχαν ειδοποιήσει την πρόνοια, η οποία όμως δεν βοήθησε την οικογένεια. Οι γονείς ισχυρίζονται ότι το παιδί πνίγηκε με το γάλα.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.