ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Αρβανίτης στο makthes.gr: Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με το «εγώ» του καθενός (βίντεο)

Βαγγέλης Στολάκης24 Φεβρουαρίου 2024

Την αγωνία του για την επόμενη ημέρα στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία μετά την απόφαση Κασσελάκη να προσφύγει σε νέες κάλπες για την εκλογή προέδρου, σηκώνοντας με αυτό τον τρόπο το γάντι που του πέταξε ο προκάτοχός του Αλέξης Τσίπρας, εκφράζει στο makthes.gr ο ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Αρβανίτης.

Σε δηλώσεις του στο makthes.gr ανέφερε: «Έχουμε αγωνία για την επόμενη ημέρα. Η κοινωνία έχει θέματα κι εμείς έχουμε ενδοσκοπήσεις. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έχει το software, έχει την τεχνική, έχει τους ανθρώπους να κάνει την εναλλακτική ουσιαστική πρόταση για μια άλλη διακυβέρνηση. Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με το «εγώ» του καθενός».

Και συνέχισε ο κ. Αρβανίτης: «Το συνέδριο είναι μεγάλο εργαστήρι. Είμαι αισιόδοξος ότι θα επικρατήσουν τα μέλη. Θα επικρατήσει η κοινή λογική για να υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα της Αριστεράς, της Ευρωπαϊκής Αριστεράς».

«Είμαι εδώ. Σε αυτό το κόμμα. Δεν χωράω κάπου αλλού, όπως και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι δεν χωράνε κάπου αλλού» συμπλήρωσε ο κ. Αρβανίτης.

Στο ερώτημα εάν θα πρέπει να υπάρξουν δεύτερες σκέψεις για το ζήτημα των εσωκομματικών εκλογών είπε: «Το θέμα των εκλογών το έφερε ο κ. Κασσελάκης. Επομένως, αυτός πρέπει να το λύσει. Αν θεωρεί ότι έτσι θα πάμε πιο ήρεμα, ας πάμε έτσι. Κάπου πρέπει να πάμε όμως». «Το θέμα δεν είναι ο ηγέτης. Είναι συλλογικό. Τι κόμμα έχεις, τι κοινωνία θέλεις, τι διεκδικείς» είπε ο κ. Αρβανίτης.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.