ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κουφάλια: Όλα όσα έγιναν στο Φεστιβάλ Καντίνας (φωτ.)

MakThes Team03 Σεπτεμβρίου 2024

Το πρώτο Canteen Festival μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι γεγονός! Από τις 26 έως τις 29 Αυγούστου, τα Κουφάλια φιλοξένησαν το φεστιβάλ που, αν και ξεκίνησε με περιπέτειες, κατέληξε σε μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη κέφι και μουσική.

Το απολογιστικό δελτίο τύπου, αναλυτικά: Η πρώτη μέρα ήταν άκρως... ανατρεπτική! Ο δυνατός αέρας και η ξαφνική βροχή έδωσαν μια “δροσερή” έναρξη στο φεστιβάλ, αναγκάζοντάς μας να ξαναστήσουμε τα πάντα από την αρχή. Μπορεί αυτό να “στοίχισε” στη συμμετοχή περισσοτέρων καντινών, ωστόσο, με ακούραστη διάθεση και πολλή ενέργεια, καταφέραμε να στήσουμε εκ νέου το φεστιβάλ και να συνεχίσουμε ακάθεκτοι! Με πάνω από 6.000 επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, το φεστιβάλ απέδειξε για ακόμη μια φορά τη δυναμική του, φέρνοντας κοντά τους λάτρεις της γεύσης και της διασκέδασης.

Διαβάστε επίσης - Θεσσαλονίκη: Ματαιώνεται πολυαναμενόμενη συναυλία

Οι καντίνες μας προσέφεραν έναν παράδεισο γεύσεων με υπέροχα burgers, γλυκούς λουκουμάδες, τραγανά churros, καπνιστό κρέας, bao buns και δροσερά κοκτέιλ. Όλοι οι επισκέπτες απόλαυσαν τα λαχταριστά εδέσματα, κάνοντας κάθε στιγμή μια γευστική εμπειρία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το πλούσιο μουσικό πρόγραμμα απογείωσε το κέφι: Δευτέρα 26/8, οι Καφαντάρδες έφεραν ρυθμό και τραγούδι, βάζοντας το φεστιβάλ σε μουσική τροχιά. Την Τρίτη 27/8, ο Αλέξανδρος Παρχαρίδης μάγεψε με τις μελωδίες του, κάνοντας το κοινό να τραγουδά μαζί του. Την Τετάρτη 28/8, ο Γιάννης Τάσκας και οι φίλοι του έκαναν τους πάντες να χορεύουν ασταμάτητα, ενώ την Πέμπτη 29/8, παρά την έντονη βροχή, τα Χάλκινα της Γουμένισσας απέδειξαν πως όταν υπάρχει μουσική, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το κέφι!

Διαβάστε επίσης - Κούπες: Η ροκ μπάντα που «πειράζει» την παράδοση και «οργώνει» τα Φεστιβάλ της χώρας

Το φεστιβάλ είχε μεγάλο αντίκτυπο στην τοπική οικονομία, με συνολικό τζίρο περίπου 150.000 ευρώ από αγορές σε τοπικούς προμηθευτές χονδρικής, επισκέψεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, ταβέρνες κλπ.), εμπορικά καταστήματα, βενζινάδικα, περίπτερα κλπ.

Το φεστιβάλ, πέρα από την ψυχαγωγία, είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με μέρος των εσόδων να διατίθεται για την πανελλήνια κοινωνική δράση "ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ", στηρίζοντας έτσι έναν σημαντικό κοινωνικό σκοπό.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες και το κοινό που έκανε το φεστιβάλ μια αξέχαστη εμπειρία. Ετοιμαστείτε για τις επόμενες στάσεις μας – έρχονται κι άλλες συναρπαστικές στιγμές!

Τέλος, οφείλουμε ευχαριστίες στον Δήμο Χαλκηδόνος, τον Δήμαρχο, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Κουφαλίων, τους αρμόδιους αντιδημάρχους και ιδιαιτέρως τον κ. Διαμαντή Διαμαντή για την άψογη συνεργασία και βοήθεια του, να καταφέρουμε να φέρουμε το Φεστιβάλ Καντίνας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Εμποροπανήγυρης.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.