ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας από Θεσσαλονίκη: «Μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη στις εκλογές- Φτάνει πια με τα εκατομμύρια Μητσοτάκη- Κασσελάκη» (βίντεο, φωτ.)

Αλκίνοος Βλαχόπουλος04 Ιουνίου 2024

Μήνυμα αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό έστειλε από την Θεσσαλονίκη ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος μίλησε στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας στο πλαίσιο της πολιτικής προεκλογικής συγκέντρωσης που διοργάνωσε η KO Kεντρικής Mακεδονίας του KKE σήμερα το βράδυ.

Μετά το πέρας της ομιλίας του Γ.Γ. του ΚΚΕ δυο Παλαιστίνιες, ανέβηκαν στην εξέδρα και προσέφεραν λουλούδια στον Δημήτρη Κουτσούμπα. Η Λειλά μαζί με την κόρη της Τζωρτζίνα φώναξαν «λευτεριά στην Παλαιστίνη» εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα των εκατοντάδων παρευρισκομένων που κατέκλεισαν από νωρίς την Αγίας Σοφίας.

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Γιάννη Ζέβγου (Ταλαγάνης), αναπληρωματικού μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που δολοφονήθηκε στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας στις 30 Μάρτη του 1947.


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του στην Θεσσαλονίκη τόνισε ότι το ΚΚΕ μπορεί να κάνει την έκπληξη με ένα αποτέλεσμα που θα δημιουργήσει αίσθηση σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση εδώ, στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώνει αυτό που βλέπουμε παντού, σε όλη την Ελλάδα, όλες αυτές τις μέρες. Μπορούμε, όντως, να κάνουμε την έκπληξη. Μπορούμε την Κυριακή με την ψήφο μας να δημιουργήσουμε ένα αποτέλεσμα που θα κάνει αίσθηση και όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε όλη την Ευρώπη.


«Χαστούκι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε.»

«Μπορούμε με μια μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ να στείλουμε ένα πανευρωπαϊκό μήνυμα αγώνα, ελπίδας, αισιοδοξίας.

Να μετατραπεί η ψήφος μας σε ένα γερό χαστούκι για την αντιλαϊκή πολιτική, για την ΕΕ, για την κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου.

Κι αυτό μόνο με ένα τρόπο μπορεί να συμβεί, με ψήφο στο ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στο πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε:


«Το ξέρουμε ότι είστε πλούσιοι. Το ξέρουμε ότι δεν έχετε επαφή με το πώς ζουν οι βιοπαλαιστές σε αυτή τη χώρα.

Αυτοί, που εξαιτίας των πολιτικών της ΕΕ που προσκυνάτε όλοι σας, με τα χρηματιστήρια ενέργειας, την απολιγνιτοποίηση και την “πράσινη” μετάβαση, μαθαίνουν τώρα ότι πρέπει να πληρώσουν το ρεύμα μέχρι και 70% ακριβότερα τον Ιούνιο».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας άσκησε σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη υπογραμμίζοντας ότι τις τελευταίες μέρες, η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί πιο έντονα να εγκλωβίσει σε νέα ψεύτικα εκβιαστικά διλήμματα θέτοντας ξανά τον εκβιασμό της “πολιτικής σταθερότητας”, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα της αντιλαϊκής της πολιτικής.


«Ποτέ και πουθενά καμιά κυβέρνηση δεν είχε ηθικές αναστολές να ψηφίσει αντιλαϊκά νομοσχέδια, επειδή το ποσοστό της αποχής ήταν μεγάλο. Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ θα νιώθουν πιο άνετοι, πιο σίγουροι, ότι δεν θα βρουν εμπόδια, όταν η πρώτη θα τρέχει τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και οι υπόλοιποι θα βάζουν πλάτη»

Σχετικά με το πως βλέπουν οι πολίτες την ΕΕ ο Γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε: «Σχεδόν 50% του λαού μας δεν βλέπει θετικά την ΕΕ. Και είναι λογικό. Γιατί, όλοι οι μύθοι που για χρόνια καλλιεργούσαν, κατέρρευσαν με πάταγο. Το πρόσωπο αυτής της ένωσης πλέον δεν κρύβεται.

Οι λαοί της Ευρώπης κοιτούν πλέον πιο καθαρά και συνειδητοποιούν την αλήθεια.


Εκτός κι αν θεωρείται ότι ζουν ελεύθερα οι πάνω από 60 εκατομμύρια άνθρωποι που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας. Εκτός κι αν είναι ελευθερία, το 20% των νέων στη χώρα μας να είναι στην ανεργία και στην εκ περιτροπής εργασία».

Μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε κυβέρνηση και αντιπολίτευση υπογραμμίζοντας ότι «με ένα κατάπτυστο ψήφισμα, που μάλιστα ψήφισαν όλοι μαζί, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ο Βελόπουλος φυσικά, άναψαν τον Οκτώβρη το πράσινο φως, στον εγκληματία πολέμου Νετανάχιου του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ. Και αυτή την ΕΕ για να μην ξεχνιόμαστε επικαλείται και η Νέα Αριστερά, ζητώντας της να προστατέψει την Παλαιστίνη.


Θέλουμε να το πούμε και από εδώ και να το φωνάξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε για να φτάσει μέχρι την Παλαιστίνη. Όλα τα μάτια είναι πάνω σας. Όλες οι ψυχές, οι καρδιές του ελληνικού λαού είναι μαζί σας.

Και το ΚΚΕ θα το φωνάζει δυνατά: Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

«Με το ΚΚΕ μπροστά για να μπορούμε από τις 10 Ιούνη να χαμογελάμε πιο πολύ και να δώσουμε με νέες δυνάμεις τους όμορφους αγώνες που μας περιμένουν.

Πάμε λοιπόν, να ακουστούμε δυνατά σε όλη την Ευρώπη: Εδώ είναι Ελλάδα και υπάρχει ΚΚΕ, εγγύηση για το λαό, δύναμη αγώνα και προοπτικής για το παρόν και το μέλλον του».


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.