Απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο στις 4 Αυγούστου 2022 το αίτημα του συζύγου της Χρυσούλας Βλάχου, να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά, καθώς και η αναίρεση της απόφασης που τον έκρινε ένοχο για την δολοφονία της συζύγου του.
Η δολοφονία της Χρυσούλας Βλάχου από τον Αύγουστο του 2010, έχει απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές και τις Δικαστικές Αρχές και κατά συνέπεια την κοινή γνώμη. Οι συγγενείς του θύματος 12 ολόκληρα χρόνια αναζητούν δικαίωση για τον άδικο θάνατο της αδερφής τους και όπως φαίνεται την έλαβαν με την απόφαση του Αρείου Πάγου.
Έπειτα από μια μακρόχρονη δικαστική διαδρομή, ο σύζυγος της Χρυσούλας Βλάχου κρίθηκε ομόφωνα ένοχος σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό, για τη δολοφονία της συζύγου του, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, σε ισόβια ποινή φυλάκισης χωρίς ελαφρυντικά, τον Ιούλιο του 2019, ενώ ο ίδιος άσκησε Έφεση τον Μάιο του 2021 καταφεύγοντας στον Άρειο Πάγο.
Οι συγγενείς της Χρυσούλας Βλάχου, σήμερα αισθάνονται δικαιωμένοι, ενώ δήλωσαν στο KOZANILIFE.GR: «Η Χρυσούλα δεν γυρίζει πίσω, αλλά για την ψυχή της είναι μία δίκαιη απόφαση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη. Για ποιον έντιμο βίο να μιλήσουμε, όταν η Χρυσούλα ήταν φυλακισμένη στο ίδιο της το σπίτι και δεχόταν ενδοοικογενειακή βία. Όχι άλλα δικαιώματα στους φονιάδες. Η δικαιοσύνη έδειξε ότι ο δρόμος για το έγκλημα, είναι κλειστός. Ευχαριστούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη, ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κ. Μπίκα , τον πολιτικώς ενάγοντα και τον κ. Θεοδωρίδη για το φως που έριξε στην υπόθεση της Χρυσούλας.
Το χρονικό της υπόθεσης που συγκλονίζει
Στις 23 Αυγούστου 2010, η 31χρονη γυναίκα βρίσκεται νεκρή μέσα στο σπίτι της, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Το γεγονός θεωρείται και καταγράφεται ως ατύχημα, όπως επικαλέστηκε ο σύζυγος της, ότι η άτυχη γυναίκα έπεσε από την εσωτερική σκάλα του σπιτιού τους. Στο πιστοποιητικό θανάτου ως αιτία θανάτου γράφεται ως “πτώση εξ ύψους”, ενώ στον χώρο του σπιτιού, όπως αναφέρουν οι οικείοι της δεν γίνεται αυτοψία την ημέρα του συμβάντος.
Σε δεύτερο χρόνο και έπειτα από τρεις μέρες, οι οικείοι της άτυχης γυναίκας ενημερώνονται από την Αστυνομία ότι θα πρέπει να γίνει αυτοψία στον χώρο, αφού ο ιατροδικαστής μέσω των φωτογραφιών που είχε στην κατοχή της η Αστυνομία υποδεικνύει ότι πρόκειται για χώρο εγκλήματος και όχι για τόπο ατυχήματος.
Οι φωτογραφίες της Αστυνομίας, είναι χαρακτηριστικές και ο τόπος του εγκλήματος δείχνει το τι έγινε ακριβώς εκείνο το πρωί. Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει αναλυτικά τα τραύματα του θύματος, όπως αναφέρει ο ιατροδικαστής, το θύμα δέχτηκε “πλήξεις από αμβλύ όργανο”.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.