Αποσύρει τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην περιοχή Σκοτεινό-Φλάμπουρο-Αβδέλλα-Τούρλα, στα Πιέρια όρη, μεταξύ του Δήμου Βελβεντού και Κατερίνης, γνωστή εταιρεία που είχε πάρει άδεια παραγωγής.
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση για την τοποθέτηση 13 ανεμογεννητριών, μέγιστης ισχύος παραγωγής 44,85 MW, κάτοικοι, φορείς, συλλογικότητες και αυτοδιοίκηση αντέδρασαν με κάθε τρόπο και αντιστάθηκαν στην απόφαση τοποθέτησης ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή των Πιερίων.
Ακολούθησαν αποφάσεις Δημοτικών συμβουλίων, γενικές συνελεύσεις ακόμα και μουσικές διαμαρτυρίες στην κορυφή, διατρανώνοντας με κάθε τρόπο την αντίθεση τους σε παρεμβάσεις που θα πλήξουν το δασικό οικοσύστημα σε μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί Natura.
Όλο το προηγούμενο διάστημα, πλην των κινητοποιήσεων και των ενημερώσεων από τις επιτροπές αγώνα κατά των ΑΠΕ, που πραγματοποιήθηκαν, υπήρξαν και αρνητικές γνωμοδοτήσεις, όπως από τη Διεύθυνση δασών Πιερίας.
«Τεράστια νίκη για τους κατοίκους, φορείς και οργανώσεις του Δήμου Βελβεντού (και όχι μόνο)», χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή, ο δικηγόρος Τρύφωνας Κόλλας, υπογραμμίζοντας ακόμα ότι «η ΤΕΡΝΑ αναγκάστηκε να αποσύρει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Αιολικό Πάρκο που σχεδίαζε να κατασκευάσει στα Πιέρια Όρη, ύστερα από τις εμπεριστατωμένες Αντιρρήσεις – Απόψεις που υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, και τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις σειράς κρίσιμων υπηρεσιών. Ακόμα μια μεγάλη νίκη των κατοίκων της περιοχής Σερβίων Βελβεντού, των φορέων, των περιβαλλοντικών οργανώσεων επιτεύχθηκε με την ακύρωση της εγκατάστασης αιολικού πάρκου, η οποία προστίθεται στις περιπτώσεις της Καλαμιάς, του Νυμφαίου και της λίμνης Πολυφύτου».
Πηγή: ΕΡΤ