Βασιλική Σοφιανού
Πλώρη για περαιτέρω αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας στον τομέα του γιαουρτιού κατά 35-40% βάζει η σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ-ΚΡΙ, με νέο επενδυτικό πρόγραμμα 27 εκατ. ευρώ στην τριετία 2019-2021, με το οποίο επίσης θα επιδιώξει την ανάπτυξή της στην ευρωπαϊκή αγορά παγωτού ιδιωτικής ετικέτας. Οι επενδύσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια επενδύσεων 43 εκατ. ευρώ που προηγήθηκαν την πενταετία 2014-2018 και όπως τόνισε ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας, κ. Παναγιώτης Τσινάβος κατά τη διάρκεια εταιρικής παρουσίασης σε δημοσιογράφους στην έδρα της επιχείρησης στις Σέρρες, νωρίτερα σήμερα, το 2019 αναμένεται να κλείσει με διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης και τζίρο άνω των 100 εκατ. ευρώ, έναντι των 94 εκατ. ευρώ του 2018.
Η ΚΡΙ-ΚΡΙ βρίσκεται επίσης, σύμφωνα με τον κ. Τσινάβο, σε επαφές με εταιρεία αναψυκτικών για την παραγωγή non dairy προϊόντος το 2020, ενώ σε περίπτωση επιβολής δασμών από τη Βρετανία στα γαλακτομικά προϊόντα προτίθεται να προβεί στη δημιουργία τοπικής μονάδας παραγωγής στη Βρετανία.
Απαντώντας σε πλήθος ερωτήσεων για το αν η ΚΡΙ-ΚΡΙ είναι ανοικτή στην είσοδο στρατηγικού επενδυτή και σε πλήρη εξαγορά της, ο κ. Τσινάβος απάντησε ότι στόχος είναι η διατήρηση της ιδιοκτησιακής της δομής και ότι δεν ενδιαφέρεται άμεσα να έρθει ένα fund να την αγοράσει, αλλά είναι ανοικτή στο να αποκτήσει κι άλλους μετόχους και σε συνεργασίες που θα βοηθήσουν την ανάπτυξή της στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά με μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση και υπό τις προϋποθέσεις αυτές δεν θα τον πείραζε να έχει ο ίδιος το 60% της εταιρείας αντί του σημερινού 75%.
Οι εξαγωγές της εταιρείας εκτιμάται ότι το 2019 της αποφέρουν το 40% του τζίρου της, έναντι 36% το 2018 και 18% το 2015, ενώ σήμερα η εταιρεία απασχολεί 450 εργαζόμενους, έναντι 344 το 2017, 309 το 2016, 301 το 2015 και 245 το 2014.