ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη - Φρικτός θάνατος 92χρονης σε γηροκομείο: Ήπιε καθαριστικό αντί για νερό - Τρεις συλλήψεις

MakThes Team06 Δεκεμβρίου 2023

Ένα αδιανόητο περιστατικό συνέβη σε γηροκομείο της Κρήτης, όταν την περασμένη Δευτέρα, 92χρονη ήπιε καθαριστικό υγρό και πέθανε. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, την Δευτέρα το πρωί, μια νοσηλεύτρια της δομής ηλικιωμένων, πήρε ένα μπουκάλι με ένα διαφανές, διαυγές υγρό που νόμιζε πως ήταν νερό και το έδωσε σε μία 92χρονη τρόφιμο. Η γυναίκα σύντομα άρχισε να μην νιώθει καλά και μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε στην Παθολογική Κλινική, όμως λίγες ώρες μετά, κατέληξε.

Σύμφωνα με καταγγελία στην αστυνομία συγγενικού της προσώπου, στη γυναίκα, προκειμένου να πάρει τα χάπια της, αντί για νερό δόθηκε καθαριστικό-απολυμαντικό.

Συνελήφθησαν, ο ιδιοκτήτης της δομής, η υπεύθυνη βάρδιας και η νοσηλεύτρια του ιδρύματος. Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ο ιδιοκτήτης κατηγορείται και για παραβάσεις που σχετίζονται με την αδειοδότηση του γηροκομείου. Δεν έχει γίνει σαφές ποιος έβαλε το καθαριστικό στο μπουκάλι που χρησιμοποίησε η 92χρονησύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι κάμερες της δομής ελέγχονται από τους αστυνομικούς για να εντοπιστεί υλικό που θα αποκαλύψει την ταυτότητα του δράστη.

Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.