ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Μωράκι γεννήθηκε μέσα σε ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού»

MakThes Team18 Ιανουαρίου 2024

Η διακομιδή αυτή για το πλήρωμα του ασθενοφόρου του "Χαμόγελου του Παιδιού", έμοιαζε να είναι μια τυπική διαδικασία. Κλήθηκαν να μεταφέρουν μια επίτοκο από το σπίτι της στην Αγία Πελαγία στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς το μωράκι που κυοφορούσε ήταν έτοιμο να έρθει στον κόσμο.

Κανείς δεν υπολόγιζε όμως στη βιασύνη της μικρούλας, που δεν ήθελε να περιμένει μέχρις ότου φτάσουν στο νοσοκομείο.

Πέρασαν λίγα μόλις λεπτά αφότου είχε ξεκινήσει η διακομιδή και η μητέρα ενημέρωση τους διασώστες ότι το κοριτσάκι της έρχεται.

Αμέσως ανασκουμπώθηκαν όλοι για τον τοκετό που διήρκεσε ελάχιστο χρόνο. Εξάλλου, η ευτυχής μητέρα είχε εμπειρία, καθώς είχε φέρει στον κόσμο άλλα τρία παιδιά. Καθ' οδόν οι διασώστες φρόντισαν τη λεχώνα και το νεογέννητο κοριτσάκι και τις παρέδωσαν υγιείς και σε εξαιρετική κατάσταση στους γιατρούς της Μαιευτικής Κλινικής.

Η εμπειρία ήταν μοναδική, τόσο για τη μητέρα που έφερε στον κόσμο το τέταρτο παιδί της, όσο και για το πλήρωμα του ασθενοφόρου που συνέβαλε με την εμπειρία, την ψυχραιμία και την κατάρτισή του ώστε όλα να πάνε κατ' ευχήν.

Μάλιστα σε ανάρτηση στο "Χαμόγελο του Παιδιού" αναφέρεται: 

"Στην Κινητή ιατρική μονάδα (ασθενοφόρο) του οργανισμού το "Χαμόγελο του Παιδιού" στην Κρήτη χθες στις 17:42 δεχτήκαμε κλήση από το ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο Κρήτης να παραλάβουμε μητέρα έγκυο 39 εβδομάδων η οποία κάλεσε ζητώντας βοήθεια ασθενοφόρου καθώς έντονους πόνους.
Παραλάβαμε την μανούλα όπου κατά την μεταφορά προς το νοσοκομείο έσπασαν τα νερά και δεν άργησε με την βοήθεια των πιστοποιημένων διασωστών του Οργανισμού να γεννηθεί ένα πανέμορφο κοριτσάκι. Η μαμά απόλυτα συνεργάσιμη συγκινήθηκε και μας ευχαρίστησε λέγοντας μας " αν δεν ήσασταν εσείς τι θα γινόταν;"

Ο γιατρος μας έδωσε συγχαρητήρια για την άψογη και άρτια αντιμετώπιση καθώς δεν χρειάστηκε να παρέμβει σε τίποτα.

  Μαμά και παιδί χαίρουν άκρας υγείας και έχουν διακομιστεί με απόλυτη ασφάλεια στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Ευχόμαστε στους γονείς μια ονειρεμένη ζωή στην όμορφη κορούλα τους.

Συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό τους στους διασώστες μας Μαρία και Βαγγέλη".

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.