ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Ζωή σε πέντε ανθρώπους χαρίζουν οι γονείς 22χρονου που «έφυγε» σε τροχαίο

MakThes Team28 Αυγούστου 2023

Μεγαλείο ψυχής από τους γονείς ενός 22χρονου που έπεσε θύμα τροχαίου στο Ηράκλειο της Κρήτης πριν λίγες ημέρες, καθώς δώρισαν όργανά του χαρίζοντας ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας.

Όπως μεταδίδει το cretapost, νωρίς το πρωί της Δευτέρας (28/08) ολοκληρώθηκε η μεγάλη επιχείρηση που είχε στηθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για τη λήψη των οργάνων.

Οι γιατροί αφαίρεσαν την καρδιά του 22χρονου (μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο), το συκώτι (μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης), οι νεφροί (στο Λαϊκό Νοσοκομείο) και οι πνεύμονες (μεταφέρθηκαν στην Πάντοβα Ιταλίας).

Υπενθυμίζεται πως πριν τρεις ημέρες, όταν οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς του 22χρονου για την μη αναστρέψιμη κατάσταση στη οποία βρισκόταν ο γιος τους, εκείνοι πήραν την γενναία απόφαση να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων προκειμένου ο θάνατος του 22χρονου να σώσει όσες περισσότερες ζωές γινόταν.

Το μοιραίο τροχαίο

Όλα συνέβησαν στις 22 Αυγούστου όταν ο 22χρονος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με ΙΧ στον ΒΟΑΚ στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα ο 22χρονος να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ όπου και εισήχθη στην ΜΕΘ με τους γιατρούς να αναφέρουν από την αρχή για την κρισιμότητα της κατάστασης.

Δυστυχώς ο 22χρονος δεν μπορούσε να κρατηθεί στη ζωή με αποτέλεσμα οι γονείς του να λάβουν την γενναία απόφαση δωρεάς οργάνων.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.