Γεννήθηκε από την εκλεκτή ποικιλία Viognier του ιδιόκτητου αμπελώνα, η οποία φυτεύτηκε στο Κτήμα το 1993 με τη συνεργασία του Γεωπονικού Τμήματος του Α.Π.Θ.
Μετά την προζυμωτική κρυοεκχύλιση και τη ζύμωση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, το κρασί παλαιώνει για μερικούς μήνες μαζί με τις οινολάσπες του, αποκτώντας έτσι πλούσια γεύση.
Το χρώμα του είναι έντονο χρυσοκίτρινο και παρουσιάζει πλούσιο ποικιλιακό χαρακτήρα με αρώματα από βερίκοκο, ροδάκινο και νότες καπνού στη μακρά επίγευση. Επιδέχεται παλαίωση και σερβίρεται δροσερό στους 10-12 °C.
Γευστικοί συνδυασμοί: ψάρια με λιπαρή σάρκα, γαρίδες με λευκή σάλτσα, σπαράγγια, ιδιαίτερες γεύσεις (αστακός, καβούρι), ασιατική κουζίνα.