ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κυκλοφοριακή «ανάσα» στον Εύοσμο: Αρχίζει σύντομα η διάνοιξη και διαπλάτυνση κεντρικής οδού

Φανή Σοβιτσλή04 Σεπτεμβρίου 2024

Κυκλοφοριακή «ανάσα» θα πάρει η πολυπληθής περιοχή του Ευόσμου, μετά το «πράσινο» φως που έδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη διάνοιξη της οδού Ιπποδρομίου, που θα γίνει με την παραχώρηση έκτασης από το ενεργό στρατόπεδο Παπακυριαζή.

Πρόκειται για έναν δρόμο κομβικής σημασίας, ο οποίος συνδέεται με άλλες κεντρικές οδούς του Ευόσμου, που επιβαρύνονται κυκλοφοριακά σε καθημερινή βάση, οπότε η διάνοιξη και η διαπλάτυνσή της θα εκτονώσει σημαντικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα και θα εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες των κατοίκων και της τοπικής κοινωνίας.

Η διάνοιξη του συγκεκριμένου δρόμου αποτελεί χρόνιο αίτημα του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου και για το οποίο απάντησε στη σημερινή συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης με το δήμαρχο Λευτέρη Αλεξανδρίδη.

Διαβάστε επίσης - Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου: Ομόφωνο ψήφισμα ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για το ζήτημα της Ιπποδρομίου, προκειμένου να γίνει η παραχώρηση της κατάλληλης έκτασης ώστε ο δήμος να προχωρήσει στη διάνοιξη - διαπλάτυνση του δρόμου και μάλιστα σε σημείο που να εξυπηρετεί και τις ανάγκες της εκκλησίας», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο υφυπουργός, διευκρινίζοντας ότι το έργο θα γίνει εντός λίγων εβδομάδων.

Ο κ. Κεφαλογιάννης υποστήριξε ότι με τη διάνοιξη της οδού Ιπποδρομίου λύνεται ένα θέμα, το οποίο στην ουσία καρκινοβατούσε πολλά χρόνια, πάνω από μια εικοσαετία. «Από τη στιγμή που υπάρχει βούληση και από τις δύο πλευρές, θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο οι δημότες θα το χαρούν τα επόμενα χρόνια», υπογράμμισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Σε καλό δρόμο η παραχώρηση έκτασης από το Παπακυριαζή

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε και το μείζον ζήτημα για το δήμο Κορδελιού – Ευόσμου που αφορά στην παραχώρηση 75 στρεμμάτων από το στρατόπεδο «Παπακυριαζη». Η διοίκηση του δήμου έχει ήδη καταθέσει την πρότασή της με κάθε λεπτομέρεια, προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από το οποίο ζητά να παραχωρηθεί η συγκεκριμένη έκταση, προκειμένου να στεγάσει δημοτικές υπηρεσίες.

«Είμαστε σε μία πολύ καλή συνεργασία με το δήμο και στο κομμάτι αυτό. Θεωρώ μόλις ολοκληρωθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες θα είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε την τελική λύση για το ζήτημα αυτό» τόνισε ο υφυπουργός κ. Κεφαλογιάννης. Εξήγησε μάλιστα ότι η παραχώρηση είναι μια σύνθετη και δύσκολη διαδικασία, καθώς το εν λόγω στρατόπεδο είναι ενεργό. «Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει και με τα αρμόδια επιτελεία να γίνει μία πιο τεχνική συζήτηση. Πάντως, υπάρχει η βούληση από την πλευρά του υπουργείου να δώσουμε λύση και στο ζήτημα αυτό» ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Η κυβέρνηση είναι στο πλευρό μας»

Ικανοποιημένος από τις ανακοινώσει του υπουργού Εθνικής Άμυνας εμφανίστηκε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Αλεξανδρίδης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση αφουγκράζεται να προβλήματα της περιοχής και της δυτικής Θεσσαλονίκης. «Μετά από 20 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά, «έχουμε βρει λύση και ανοίγει η Ιπποδρομίου, αναπνέει μία περιοχή η οποία είναι υποβαθμισμένη εδώ και πολλά χρόνια».

Ανέφερε ακόμη ότι γίνεται προσπάθεια με το υπουργείο να βρεθούν λύσεις και για τις στεγαστικές ανάγκες του δήμου και είναι θετικό, πρόσθεσε ότι υπάρχει βούληση και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

«Για το στρατόπεδο, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι είναι ένα ενεργό στρατόπεδο, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή» επισήμανε ο δήμαρχος.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.