ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Ευχαριστίες Κύπριου ΥΠΕΞ για τη διάθεση δύο Canadair

MakThes Team07 Αυγούστου 2023

"Ευχαριστώ θερμά τον φίλο Υπουργό κ.Γ.Γεραπετρίτη για την άμεση ανταπόκριση και την αποστολή δυο αεροσκαφών τύπου Canadair που θα συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην επαρχία Λεμεσού", σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter o υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος.

Υπ. Δικαιοσύνης: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Η περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται υπό έλεγχο, χωρίς εστίες φωτιάς. Όλες οι δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ετοιμότητα, αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου 'Αννα Κουκκίδη Προκοπίου.

Οπως επισημαίνει η κα Προκοπίου, το επιχειρησιακό πλάνο, με τη χρήση πτητικών μέσων από την Κύπρο και το εξωτερικό, αναπροσαρμόζεται συνεχώς αναλόγως των συνθηκών. Αναμένονται δυνατοί άνεμοι το απόγευμα.

Νωρίτερα, σύμφωνα με ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή, επί του παρόντος, η πυρκαγιά στην ορεινή Λεμεσό είναι σε ύφεση. Η πυρκαγιά χωρίστηκε σε τομείς σε συνεργασία με Τμήμα Δασών.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούσαν με δημιουργία εγκαταστάσεων σωλήνων νερού για κατασβέσεις σε απρόσιτες περιοχές, ενώ τα εναέρια μέσα ξεκινούν για κατασβέσεις ενεργών εστιών και οριοθέτησεις.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.