ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λάρισα: Σε απόγνωση αγρότες και κτηνοτρόφοι - Έχασαν τα πάντα (βίντεο)

MakThes Team17 Σεπτεμβρίου 2023

Τα νεκρά ζώα που εντοπίζονται στη Λάρισα και τα λιμνάζοντα νερά που δεν έχουν υποχωρήσει αποτελούν πλέον το κυρίαρχο πρόβλημα στην περιοχή, μολονότι η στάθμη του ποταμού Πηνειού έχει μειωθεί και τα νερά έχουν απωλέσει την ορμή τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο 24ωρο 1.304 άνθρωποι έχουν επισκεφθεί τα νοσοκομεία της περιοχής. Από αυτούς 53 διαγνώστηκαν με γαστρεντερίτιδα, 66 με λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ δύο παιδιά διαγνώστηκαν με σαλμονέλα.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι σε απόγνωση

Την ίδια ώρα οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες της Θεσσαλίας τελούν σε απόγνωση καθώς μετά την καταστροφή των υποδομών τους, των καλλιεργειών τους και της παραγωγής τους, θα απαιτηθούν χρόνια για να ανακάμψουν.

«Πέρα από τα υπόλοιπα, έχουμε και πάρα πολλά κουνούπια», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο Χρήστος Σιδερόπουλος, μέλος Αγροτικού Συνεταιρισμού Λάρισας και πρόσθεσε: «Παλεύουμε με τη λάσπη, με μια εικόνα στα προϊόντα μας χάλια».

Σύμφωνα με τον κ. Σιδερόπουλο, παραγωγές όπως το βαμβάκι, τα αμύγδαλα έχουν καταστραφεί, αφού το νερό δεν έχει φύγει ακόμα από τα χωράφια.

«Θα χρειαστεί χρόνος για να επανέλθουμε στην καλλιέργεια», επισημαίνει, τονίζοντας ωστόσο ότι και όταν ξεκινήσουν οι καλλιέργειες, η ποιότητα και η ποσότητα των προϊόντων θα είναι «μικρότερη».

«Τα χωράφια έχουνε αλλάξει δομή και μορφή».

Παρόμοια και ζοφερή η εικόνα και στους κτηνοτρόφους, αφού σύμφωνα με τον Ζήση Παρλίτση, πρόεδρο κτηνοτρόφων Τυρνάβου, «έχει γίνει η απόλυτη καταστροφή».

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, δεν έχουμε ζωοτροφές, δεν έχουμε εξοπλισμό, σταμάτησε η παραγωγή μας. Δεν ξέρω τι θα γίνει, κανένας δεν έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.