ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιμενικό: Συλλήψεις διακινητών σε Κρήτη και Σύμη

MakThes Team20 Σεπτεμβρίου 2024

Διακινητές μεταναστών συνέλαβε το Λιμενικό σε δυο επιχειρήσεις διάσωσης αλλοδαπών σε Κρήτη και Σύμη. Οι άνθρωποι που περισυνελλέγησαν ήταν συνολικά εβδομήντα.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Λιμενικού: 

Κρήτη

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Αγίας Γαλήνης και της Ιεράπετρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 16ν.μ. νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων. Για την περιοχή απέπλευσε ένα (01) περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), ενώ στις έρευνες συμμετείχε ένα (01) παραπλέον πλοίο και ένα (01) αεροσκάφος της δύναμης FRONTEX από αέρος. Το ΠΛΣ εντόπισε τη λέμβο και περισυνέλεξε τους πενήντα ένα (51) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (άντρες), οι οποίοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι των Καλών Λιμένων και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου. Κατά την διενεργούμενη προανάκριση από το Γρ. Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου προέκυψε ότι ένας 29χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Αιγύπτου) μετέφερε τους υπόλοιπους από τις ακτές του Τομπρούκ της Λιβύης στην Ελλάδα. Ο 29χρονος συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 (Παράνομη είσοδος στην ελληνική επικράτεια) και του άρθρου 25 του Ν. 5038/23 (Διευκόλυνση) και του άρθρου 306 του Π.Κ. (Έκθεση).


Σύμη

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Σύμης για την ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών στην παραλία Αγίου Γεωργίου. Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), όπου εντόπισε στην ακτή ένα προσαραγμένο ταχύπλοο πνευστό σκάφος και δεκαεννέα (19) αλλοδαπούς (8 άνδρες, 3 γυναίκα και 8 ανήλικοι), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Λιμενική Αρχή. Κατά την διενεργούμενη προανάκριση οι αλλοδαποί δήλωσαν ότι εκκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες χθες από τα τουρκικά παράλια και ο χειριστής του Τ/Χ, αφού τους αποβίβασε στην ακτή, διέφυγε προς βραχώδη περιοχή. Σύμφωνα με δήλωση τους, οι αλλοδαποί κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000€) ανά άτομο. Τις πρωινές ρωινές ώρες σήμερα εντοπίστηκε στην περιοχή «ΓΥΑΛΟΣ» ένας 25χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Τουρκίας), ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους αλλοδαπούς ως ο διακινητής τους και συνελήφθη. Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το σκάφος.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.