ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Lost My Marbles» από τη Δάφνη Βαλέντε

MakThes Team24 Απριλίου 2024

Σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο MOMus - Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, η σχεδιάστρια Δάφνη Βαλέντε παρουσίασε τη νέα κολεξιόν της.

Τίτλος της εκδήλωσης ήταν «Lost My Marbles», θέλοντας η σχεδιάστρια να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Η βραδιά είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα για το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το «παρών» έδωσε πλήθος κόσμου, λάτρεις της μόδας. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν η βουλευτής Επικρατείας, Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας & Εθελοντισμού Κούλα Γιαννακίδου και η Περιφερειακή Σύμβουλος Όλια Βασιλάκη Καρόζη.

Συγκινητικό ήταν το φινάλε της επίδειξης όπου η Δάφνη Βαλέντε, παρουσιάστηκε με παιδιά από το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, τα οποία φορούσαν τα μπλουζάκια που σχεδίασε η ίδια ειδικά γι’ αυτά.

Μέλη της Ομάδας Στήριξης «Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου»: Μπέττυ Καπανίδου, Ειρήνη Μενεξοπούλου, Ελπίδα Κορρέ, Ντόμη Δεδέογλου. Δήμητρα Καριοφύλλη, Τασούλα Ιωαννίδου.

Nόνικα Ταρλατζή, Ιωάννα Στόικου και Ντόμη Δεδέογλου.

Γεωργία Χρουσαλά, Φρίνα Σιβρή, Νίκη Καρανταλή και Αυρή Καριώτη.

Ρενάτα Τσιρλιγκάνη, Μάγια Γάκη, Μάρθα Γραμμενίδου Φέσσα.

Λήδα Παπαδοπούλου, Ντόλη Ζερβού, Νατάσσα Μπεγνή.

Στιγμιότυπο από το φινάλε της εκδήλωσης. Δάφνη Βαλέντε και Κώστας Κιμούλης (Σκηνοθέτης).

Η Δάφνη Βαλέντε με τις δημιουργίες της μαζί με τη δημοσιογράφο Σύνθια Σάπικα και τη διοργανώτρια Λήδα Παπαδοπούλου.

Χριστίνα Λυμπεροπούλου και Μαρία Μπαχατούρη.

Λήδα Παπαδοπούλου και Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου.


Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού SOS Children’s Villages International, που λειτουργεί σε 136 χώρες, με σκοπό την προστασία παιδιών που στερούνται ή κινδυνεύουν να στερηθούν τη φροντίδα των βιολογικών τους γονιών.

Τα Παιδικά Χωριά SOS βοηθάνε τις οικογένειες να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον φροντίδας και ασφάλειας, ώστε κάθε παιδί να μεγαλώνει με αγάπη και σεβασμό. Όταν για σοβαρούς λόγους, ένα παιδί δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στη βιολογική του οικογένεια, παρέχουν ένα εναλλακτικό περιβάλλον φροντίδας, είτε σε οικογένειες αναδοχής είτε, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, σε ένα Παιδικό Χωριό SOS.

Στην Ελλάδα λειτουργούν 4 Παιδικά Χωριά SOS, 1 Παιδικό Ξενώνα SOS, 2 Προγράμματα Αυτονόμησης Νέων Ενηλίκων, 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.