ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

Μακελειό στη Μόσχα: Σε συναγερμό χώρες τις Ευρώπης - Λαμβάνουν αυστηρότερα μέτρα υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων

MakThes Team25 Μαρτίου 2024

Σε συναγερμό βρίσκονται αρκετές χώρες της Ευρώπης μετά την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα που κόστισε τη ζωή σε 137 ανθρώπους το βράδυ της Παρασκευής σε συναυλιακό χώρο. Πολλά κράτη λαμβάνουν αυστηρότερα μέτρα καθώς υπάρχει φόβος για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ιταλία

Η ειδική επιτροπή αρμόδια για την ασφάλεια που συνεδρίασε σήμερα στο ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας, λόγω και της Μεγάλης Εβδομάδας των Καθολικών, η οποία ξεκινά σήμερα.

Εκτός από τα αεροδρόμια, τους σταθμούς, τις συναγωγές και τις πρεσβείες, μεγάλο βάρος δίνεται και σε όλα τα σημεία όπου θα πραγματοποιηθούν θρησκευτικές τελετές, αρχίζοντας από το Βατικανό και το Κολοσσαίο, στην Αιώνια Πόλη.

Παράλληλα, αποφασίσθηκε η αύξηση της δραστηριότητας πρόληψης στο διαδίκτυο, όπου οι φονταμενταλιστές στρατολογούν, συχνά, νέα μέλη τους.

Συνολικά, σε όλη την χώρα φυλάσσονται 28.000 "ευαίσθητοι στόχοι" ενώ, από τις 7 Οκτωβρίου του 2023 μέχρι σήμερα, απελάθηκαν από την Ιταλία, για λόγους εθνικής ασφάλειας, 47 άνθρωποι.

Γαλλία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε τη Δευτέρα από την γαλλική Γουιάνα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ότι η τζιχαντζιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος από την περιοχή του Χορασάν επιχείρησε τους τελευταίους μήνες να διαπράξει πολλές τρομοκρατικές ενέργειες στη Γαλλία.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας πρότειναν τον τελευταίο καιρό στις αντίστοιχες ρωσικές, όπως και σε αυτές άλλων κρατών της περιοχής, μία «στενή συνεργασία» στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Ανέφερε επίσης ότι οι γαλλικές υπηρεσίες διέθεταν πληροφορίες που θα μπορούσαν να ήταν χρήσιμες στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.