ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαρινέλλα: «Δεν ήρθε η ώρα μου ακόμα» - Τα πρώτα λόγια στην κόρη της (βίντεο)

MakThes Team27 Σεπτεμβρίου 2024

Σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά κλινικά σταθερή, νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Υγεία», η «μεγάλη κυρία» του ελληνικού τραγουδιού, Μαρινέλλα.

Οι τελευταίες πληροφορίες είναι ενθαρρυντικές, καθώς η αγαπημένη ερμηνεύτρια φέρεται να μίλησε στην κόρη της και να της είπε: «Δεν ήρθε η ώρα μου ακόμα».

«Η Μαρινέλλα επικοινωνεί. Έχει ένα εκτεταμένο αιμάτωμα. Είναι αισιόδοξοι οι γιατροί; Ναι. […] Η Μαρινέλλα μιλάει. Κάποια στιγμή χθες είπε τα εξής λόγια στην κόρη της, με χιούμορ: “Δεν ήρθε η ώρα μου ακόμα”. Είναι τα λόγια της Μαρινέλλας στην κόρη της σε μία από τις πολλές φορές που μπήκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τη βλέπει. Είναι η μόνη που βλέπει. Της ψέλλισε μάλιστα και κάποια λόγια τραγουδιών. Η Μαρινέλλα έχει τεράστια θέληση», είπε στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 ο παρουσιαστής Γιώργος Λιάγκας.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες ώρες και ημέρες παραμένουν κρίσιμες για την Μαρινέλλα, δεδομένης της αιμορραγίας στο ένα από τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου της.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες και όπως δήλωσε και η κυρία Παγώνη στο «Happy Day» και στο «Buongiorno», η κόρη της μεγάλης ερμηνεύτριας συζήτησε με τον νευροχειρουργό και αποφασίστηκε να μην προχωρήσουν σε κάποια χειρουργική επέμβαση, καθώς - όπως ανέφερε - ο οργανισμός της θα μπορούσε να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο και να μην αντέξει η καρδιά της.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, εξήγησε πόσο σημαντικό είναι να περάσουν τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις των γιατρών.

«Πάντα υπάρχει ο φόβος της επιδείνωσης»

Νωρίτερα σήμερα, για την κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας μίλησε ο νευροχειρουργός Νικόλαος Μαραθεύτης. «Πάντα υπάρχει ο φόβος της επιδείνωσης», επεσήμανε.

«Όσο περνούν οι μέρες και δεν υπάρχει επιδείνωση, είναι θετικό» δήλωσε όμως ο νευροχειρουργός Νικόλαος Μαραθεύτης εξηγώντας: «Είχε αρχίσει η αιμορραγία μέσα στον εγκέφαλο, είχε επηρεαστεί και κινητικά γι’ αυτό και έπεσε στην σκηνή αλλά δεν ήταν τόσο μεγάλης έκτασης το επεισόδιο ώστε να προκαλέσει απώλεια των αισθήσεων. Τα αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια μερικές φορές έχουν μια εξέλιξη προς το χειρότερο. Στην αρχή είναι πιο ήπια τα συμπτώματα και όσο περνάνε οι ώρες γίνονται χειρότερα».

«Αυτή ήταν η αρχική εκδήλωση του επεισοδίου και η οποία δεν ήταν τόσο βαριά εικόνα γι’ αυτό και ο θεράπων ιατρός κάλεσε το ασθενοφόρο και τη μετέφερε κανονικά στο νοσοκομείο. Από εκεί και πέρα μπορεί, υποθέτω, να έγινε κάπως χειρότερη η εικόνα, ίσως να είδαν και ένα μεγαλύτερο αιμάτωμα στην εξέταση που έκαναν και γι’ αυτό παραμένει τώρα στη ΜΕΘ», δήλωσε μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Από την στιγμή που ένας άνθρωπος είναι σε αυτήν την ηλικία και υφίσταται ένα αιμορραγικό εγκεφαλικό, σίγουρα θέλει αυξημένη φροντίδα γιατί υπάρχει πάντα ο φόβος της επιδείνωσης», υπογράμμισε ο νευροχειρουργός και συμπλήρωσε: «Αυτές οι αιμορραγίες συνήθως σταματάνε από μόνες τους. Επηρεάζεται μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου και ανάλογα είναι και τα συμπτώματα. Και από την έκταση του αιματώματος».

«Ο φόβος μας σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να μην μεγαλώσει πολύ το αιμάτωμα ώστε να πιέσει πολύ τον εγκέφαλο και να προκαλέσει βαρύτερη εικόνα, από εκεί και πέρα το αίμα αυτό σταματάει κάποια στιγμή οπότε δεν έχουμε κίνδυνο σε αυτό. Τα αιματώματα αυτά απορροφώνται μόνα τους από τον εγκέφαλο αρκεί να μην είναι πολύ μεγάλα. Όσο περνούν οι μέρες και δεν υπάρχει επιδείνωση, αυτό είναι θετικό», δήλωσε, κλείνοντας.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.