ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Matrix Pack: Τα χάρτινα καλαμάκια έχτισαν ένα ελληνικό γίγαντα στις συσκευασίες

MakThes Team29 Νοεμβρίου 2023

Καλαμάκια και είδη μιας χρήσης για την εστίαση από βιώσιμα υλικά νέας γενιάς, ανθεκτικά στη χρήση και ασφαλή για τον καταναλωτή αναπτύσσει και διαθέτει η Matrix Pack, κορυφαίος και καινοτόμος παραγωγός παγκοσμίως σε λύσεις συσκευασίας τροφίμων και ποτών.

Τα προϊόντα της Matrix Pack παρασκευάζονται από υπεύθυνα επιλεγμένες πρώτες ύλες, δεν περιέχουν συνθετικές χημικές ουσίες (PFAS-free), διατίθενται μέσω πιστοποιημένης αλυσίδας εφοδιασμού, προσφέρουν υψηλή απόδοση και διατίθενται σε ανταγωνιστική τιμή.

 Με έτος ίδρυσης το 2009, η Matrix Pack αποτελεί την πρώτη βιομηχανία στην Ευρώπη που παρήγαγε καλαμάκια από βιο-αποδομήσιμες πρώτες ύλες ήδη από το 2016. Σήμερα, με 7 μονάδες παραγωγής και 10 κέντρα διανομής, η ελληνική Matrix Pack δραστηριοποιείται σε 61 χώρες και προμηθεύει περισσότερους από 650 πελάτες παγκοσμίως με 20 δισ. τεμάχια σε καλαμάκι και 1 δισ. σε καπάκια και άλλα προϊόντα από χαρτί και βιοαποδομήσιμες πρώτες ύλες ετησίως.

 Η σειρά προϊόντων της περιλαμβάνει:

- Χάρτινα καλαμάκια ροφήματος

- Χάρτινα καλαμάκια για βιομηχανική χρήση σε συσκευασίες γάλακτος και χυμών

- Καπάκια για ζεστά και κρύα ροφήματα από fiber δηλαδή χάρτινο πολτό από ίνες ξύλου

- Επιτραπέζια σκεύη τροφίμων από fiber χαρτιού

- Χάρτινα μαχαιροπήρουνα μίας χρήσης

Τα προϊόντα της Matrix Pack παρασκευάζονται από χαρτί πιστοποιημένο FSC™ Mix, προωθώντας τη βιώσιμη διαχείριση των δασών ενώ η παρασκευή σε καπάκια για κρύα και ζεστά ροφήματα από fiber ξεκίνησε πρόσφατα στις εγκαταστάσεις που διατηρεί η εταιρία στη Ριτσώνα.

Τα προϊόντα της απευθύνονται σε όλους τους κλάδους τις αγοράς τροφίμων και ποτών, όπως επιχειρήσεις εμφιάλωσης ροφημάτων (Βιομηχανικό καλαμάκι), μεγάλες αλυσίδες γρήγορου φαγητού και καφέ (QSR), ξενοδοχεία, μπαρ, καφεστίαση και υπηρεσίες catering (Ho.Bar.Re.Ca.) και στις αγορές λιανικής (σούπερ μάρκετ και καταστήματα εμπορικά και cash-n-carry).

Σύμφωνα με τη διοικητική ομάδα της εταιρείας: «Στη Matrix Pack αντιληφθήκαμε έγκαιρα τις νέες τάσεις στην παραγωγή και διάθεση για καλαμάκια ροφήματος και είδη μιας χρήσης στην εστίαση. Από το 2016, επενδύουμε και καινοτομούμε σε έναν κλάδο που όχι μόνο μετασχηματίζεται –με την κατάργηση του πλαστικού– αλλά παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης σε νέα προϊόντα που συνδυάζουν το χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα με την ασφάλεια στη χρήση, την υψηλή ποιότητα και την ανταγωνιστική τιμή».

 Σχετικά με τη Matrix Pack

Η Matrix Pack αποτελεί κορυφαίο και καινοτόμο παραγωγό παγκοσμίως σε λύσεις συσκευασίας τροφίμων και ποτών από βιώσιμα υλικά νέας γενιάς, ανθεκτικά στη χρήση και ασφαλή για τον καταναλωτή. Με έδρα την Αθήνα, η εταιρία διατηρεί στην Ελλάδα και διεθνώς 7 μονάδες παραγωγής και 10 κέντρα διανομής, δραστηριοποιείται σε 61 χώρες και εξυπηρετεί περισσότερους από 650 πελάτες με 20 δισ. τεμάχια ετησίως σε καλαμάκι, 1 δισ. καπάκια και άλλα προϊόντα από χαρτί και βιοαποδομήσιμες πρώτες ύλες.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.