ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με 4 «επιτεύγματα» παρέδωσε στον Μ. Χρυσοχοΐδη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Γ. Οικονόμου (φωτ.)

MakThes Team04 Ιανουαρίου 2024

Ανέλαβε ξανά και επισήμως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η διαδικασία παράδοσης - παραλαβής ανάμεσα σε αυτόν και τον προκάτοχό του, Γιάννη Οικονόμου.

«Τραβάμε μια γραμμή με το παρελθόν όχι γιατί ξεχνάμε, αλλά γιατί ξεκινάμε. Η εποχή άλλαξε και πρέπει να πω ότι είμαστε πίσω. Είχαμε νεκρούς, πολίτες και αστυνομικούς. Έχουμε μείνει πίσω στην αποστολή μας και πρέπει να τρέξουμε. Εκφράζω την αγάπη και την εμπιστοσύνη μου», είπε ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

Στον αντίποδα, ο Γ. Οικονόμου έκανε λόγο για τέσσερα επιτεύγματα που έγιναν στο υπουργείο επί των ημερών του, δίχως όμως να κάνει καμία αναφορά στο φιάσκο των Κροατών φασιστών που διέσχισαν ολόκληρη σχεδόν τη χώρα για να σκοτώσουν τελικά τον Μιχάλη Κατσούρη έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τα «επιτεύγματά» του όπως τα συνόψισε ο Γ. Οικονόμου:
ποσοτική βελτίωση της αστυνόμευσης, υλοποιήση επιστροφής 1.500 αστυνομικών στους δρόμους, βελτίωση εμφανούς αστυνόμευσης με αλλαγές στην Άμεση Δράση και τους διαγωνισμούς ύψους 156 εκατομμυρίων ευρώ για εκσυγχρονισμό των καμερών στους δρόμους και αγορά φορητών καμερών.

Δείτε φωτογραφίες από τη Eurokinissi:

Ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νικολακόπουλος

Νωρίτερα και έπειτα από την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας ο νέος υπουργός έκανε και ανάρτηση στα social media, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Με εντολή του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνω το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές από τις προηγούμενες, όταν είχα και πάλι την ευθύνη του Υπουργείου και οι απαιτήσεις, ιδιαιτέρως, υψηλές. Η εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, για αυτή την κρίσιμη αποστολή, με τιμά ιδιαιτέρως. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, έχοντας ως γνώμονα την εξασφάλιση του μέγιστου κοινωνικού αγαθού, της ασφάλειας των συμπολιτών μας».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.