ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με πολυπληθή αποστολή στην έκθεση Βιομηχανικού και Ναυτιλιακού Εξοπλισμού η Enterprise Greece (φωτ.)

MakThes Team01 Οκτωβρίου 2024

Με τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα αποστολή συμμετείχε η Ελλάδα στην 30η διεθνή έκθεση Βιομηχανικού και Ναυτιλιακού Εξοπλισμού «SMM», η οποία διεξήχθη στον εκθεσιακό χώρο Hamburg Messe στο Αμβούργο της Γερμανίας, από τις 3 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2024, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Enterprise Greece.

Στην κορυφαία εμπορική έκθεση και συνεδριακή εκδήλωση στον κόσμο για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, το βιομηχανικό- ναυτιλιακό εξοπλισμό και τη ναυτιλιακή τεχνολογία, η εθνική συμμετοχή ήταν διπλάσια από την αντίστοιχη του 2022, τόσο σε αριθμό εταιρειών όσο και σε έκταση. Το εθνικό περίπτερο επιφάνειας 550 τ.μ. διοργάνωσε η Enterprise Greece σε συνεργασία με το Ελληνο-Γερμανικό Επιμελητήριο, την Hemexpo και την Wima και συμμετείχαν τριάντα ελληνικές εταιρείες και φορείς.

Η «SMM» αποτελεί μια εξαιρετική πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε τεχνολογίες και υπηρεσίες αιχμής, καθώς και την ανάπτυξη συνεργασιών και έχει καθιερωθεί ως το σημαντικότερο γεγονός στο χώρο της ναυτιλιακής βιομηχανίας το οποίο συγκεντρώνει πάνω από 40.000 επισκέπτες.

Περισσότεροι από 2.000 εκθέτες συμμετείχαν φέτος στην έκθεση, ενώ τα εθνικά περίπτερα έφτασαν τα 22, από σημαντικές αγορές όπως είναι η Γερμανία, η Νορβηγία, η Αμερική, η Σιγκαπούρη, ο Καναδάς, η Κίνα, η Ιαπωνία κ.α. Το ενδιαφέρον από τις ελληνικές εταιρείες ήταν φέτος αυξημένο, με δεδομένο ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιούνται πολλές και σε υψηλό επίπεδο εκπροσώπησης, Β2Β συναντήσεις, οι οποίες συμβάλλουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους καθώς και στη σύναψη νέων και σημαντικών συνεργασιών παγκοσμίως. Για το λόγο αυτό και η συμμετοχή της Ελλάδος στην SMM θεωρείται σημαντική και εμφανίζεται αναβαθμισμένη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, με τον αριθμό των ελληνικών επιχειρήσεων να εκτιμάται πως θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο στην επόμενη διοργάνωση.



This page might use cookies if your analytics vendor requires them.