ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τη διοίκηση της ΔΕΘ συναντήθηκε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος

Βαγγέλης Στολάκης14 Σεπτεμβρίου 2022

Με τη διοίκηση της ΔΕΘ Helexpo Α.Ε. συναντήθηκε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Σπυρόπουλος λίγο πριν την ομιλία του αρχηγού του κόμματος Νίκου Ανδρουλακη στο συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Ο κ. Ανδρουλακης δεν κατέστη εφικτό να παραβρεθεί λόγω του ατυχήματος του.

Μάλιστα κατά την έναρξη της συνάντησης ο προεδρος του φορέα Τάσος Τζήκας του ευχήθηκε περαστικά περαστικά σημειώνοντας πως και ο ίδιος είναι αθλητής και γνωρίζει από τραυματισμούς.

Ο κ. Τζήκας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην φετινή διοργάνωση με τιμώμενη χώρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και εκτίμησε πως παρά τις δυσκολίες του κόσμου θα υπάρξει υψηλή επισκεψιμότητα.

Παρουσίασε στον γραμματέα του κόμματος το σχέδιο της ανάπλασης σημειώνοντας ότι το 55% της έκτασης του σημερινού εκθεσιακού κέντρου θα αποδοθεί στην πόλη και θα αλλάξει την εικόνα της ριζικά.

Σημείωσε ότι το θέμα της ανάπλασης απασχολεί δέκα χρόνια διοίκηση και πολίτες αναφέροντας πως η πόλη διχάστηκε. Ο κ. Τζήκας ανέφερε ότι πρόκειται για τη σημαντικότερη αστική ανάπλαση που πραγματοποιείται σε κέντρο πόλης και πως όταν αυτή ολοκληρωθεί η Θεσσαλονίκη θα διαθέτει το πιο βιοκλιματικό εκθεσιακό κέντρο της Ευρώπης. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Τζήκας οι οροφές των νέων κτιρίων θα έχουν φωτοβολταϊκά και η εξοικονόμηση ενέργειας θα ανέλθει σε 70% ενώ η εξοικονόμηση νερού στο 50%.

Ο κ. Τζήκας σημείωσε επίσης ότι τα εγκαίνια του νέου εκθεσιακού χώρου θα γίνουν το 2026 αν και οι εργασίες μπορεί να μην έχουν ολοκληρωθεί.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης αναφέρθηκε στις φετινές συμμετοχές που αγγίζουν τις 1500.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της Έκθεσης ως πολιτικό και οικονομικό γεγονός. Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης θα παρουσιάσει από το βήμα της ΔΕΘ ένα μεγάλο τμήμα του προγράμματος του κόμματος, ενώ για την ολοκλήρωση του θα ακολουθήσει διαβούλευση με την κοινωνία.

Τον κ. Σπυρόπουλο συνοδεύουν βουλευτές και στελέχη του κόμματος. Ακολούθησε επίσκεψη του κ. Σπυρόπουλου σε περίπτερα της ΔΕΘ- Helexpo.










This page might use cookies if your analytics vendor requires them.