ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με το «γκάζι» πατημένο οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ- Οι περιοδείες, οι ζυμώσεις και η... μάχη των υπογραφών

Βαγγέλης Στολάκης13 Ιουλίου 2024

Συνθήκες καύσωνα επικρατούν στην χώρα, υψηλές οι... θερμοκρασίες και στην Χαριλάου Τρικούπη όπως και οι... ταχύτητες στα επιτελεία των υποψήφιων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής οι οποίες ξεκίνησαν τις περιοδείες ενόψει της εσωκομματικής εκλογικής μάχης της 6ης και της 13ης Οκτωβρίου.

Για το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ το επόμενο τρίμηνο είναι «καυτό» και οι κομματικές μηχανές δουλεύουν στο φουλ με τους επτά υποψήφιους αρχηγούς να έχουν πατήσει από τώρα το γκάζι. Παράλληλα με τις συναντήσεις τους με «πράσινα» στελέχη σε όλη τη χώρα οι υποψήφιοι αρχηγοί του κόμματος και τα επιτελεία τους έχουν ριχτεί για τα καλά και στην μάχη των υπογραφών, αφού βάσει του καταστατικού του κόμματος για να μπορέσει ένας ενδιαφερόμενος να καταθέσει επίσημα την υποψηφιότητά του και να διεκδικήσει την καρέκλα στην οποία σήμερα κάθεται ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να συνοδεύσει την αίτησή του με 5.000 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητας από μέλη του κόμματος ή υπογραφές από το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Είναι λογικό πως καθένας και καθεμιά από εκείνους που διεκδικούν την ηγεσία θα θελήσει να κερδίσει όχι μόνο τις εκλογές αλλά και τη μάχη των... εντυπώσεων καταθέτοντας όσο το δυνατό περισσότερες υπογραφές, ενώ εκτιμάται πως όλοι θα καταθέσουν εκτός από υπογραφές μελών και υπογραφές στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής.


Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του κόμματος, σήμερα βρίσκεται στη Σύρο ενώ τις προηγούμενες δυο μέρες ήταν στη Θεσσαλονίκη και πραγματοποίησε τετ α τετ συναντήσεις με υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του. Ο κ. Ανδρουλάκης και το επιτελείο του ήδη έχουν ξεκινήσει την συλλογή υπογραφών μέσω πλατφόρμας, ενώ πραγματοποιούνται και τηλεφωνικές επαφές με τους 20.000 που είχαν υπογράψει υπέρ της υποψηφιότητάς του το 2021. «Συνεχίζουμε μαζί στον δρόμο της ενότητας και της πολιτικής μας αυτονομίας! Συνεχίζουμε μαζί για να πάμε ακόμα ψηλότερα! Συμμετέχουμε - στηρίζουμε εδώ: https://bit.ly/3xHxai1» γράφει στα social media του ο πρόεδρος του κόμματος.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Σύρο ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο του νησιού και συναντήθηκε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ο κ. Ανδρουλάκης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας της υποστελέχωσης του νοσοκομείου, που καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες όχι μόνο της Σύρου αλλά και της πλειονότητας των νησιών των Κυκλάδων, όπου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ο πληθυσμός αυξάνεται εκθετικά. «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με μπαλώματα την έλλειψη σε υποδομές και την υποστελέχωση, όπως είδαμε και με τη σημερινή πρωτοβουλία του υπουργού, κ. Γεωργιάδη, που αφορά στην επίταξη ιδιωτών γιατρών. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας χρειάζεται μια μεγάλη επένδυση για να αναγεννηθεί και να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες, οι οποίοι σπρώχνονται στον ιδιωτικό τομέα» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Είναι δέσμευσή μου, η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται ισχυρό κοινωνικό κράτος, -δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία- για να βελτιωθεί η ζωή του, να έχει περισσότερες ευκαιρίες και να είναι αντιμέτωπος με λιγότερες ανισότητες» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.


Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Χάρης Δούκας αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί θα συναντήσει υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του στην Κοζάνη και το βράδυ στις 8 θα συναντηθεί με κόσμο στα Ιωάννινα. «Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης υπέρβασης. Το ΠΑΣΟΚ να γίνει η μεγάλη δύναμη των ανατροπών και της νέας Αλλαγής. Προσηλωμένοι στις αξίες της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, της Αλληλεγγύης, της Κοινωνικής Ισότητας.

Σε αυτό τον δρόμο σας καλώ να συναντηθούμε, όλοι οι προοδευτικοί πολίτες.

Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να γίνουμε μέρος της αλλαγής. Είναι στο χέρι μας. Ν’ αλλάξουμε εμείς, ν’ αλλάξουμε τη χώρα. Σ΄ αυτό το κάλεσμα να μη μείνει κανένας πίσω. Στηρίξτε την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Και όλοι μαζί να στηρίξουμε την ελπίδα για ένα πιο φωτεινό αύριο, στην Ελλάδα της Δημιουργίας, της Καινοτομίας, της Κοινωνικής και Οικονομικής Δικαιοσύνης. Πάμε τώρα! harisdoukas.gr/stirikse-me/» αναφέρει στα social media ο κ. Δούκας ζητώντας από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να υπογράψουν υπέρ της υποψηφιότητάς του.


Πρώτος στη μάχη της συλλογής των υπογραφών μπήκε ο πρώην υπουργός, βουλευτής Α’ Αθήνας και υποψήφιος αρχηγός, Παύλος Γερουλάνος. «Ήρθε η ώρα. Υπογράφουμε - Στηρίζουμε Παύλο Γερουλάνο! https://www.yeroulanos.gr/dilosi-stirixis/» αναφέρει επικοινωνόντας το τρίπτυχό του: «Σχέδιο για την κοινωνία, Κόμμα που ακούει την κοινωνία, Ενότητα με προοπτική».


“Γίνε η φωνή της ρήξης και της ελπίδας. Για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης που θα εμπνεύσει, θα συνθέσει και θα νικήσει! Στήριξε με την υπογραφή σου την υποψηφιότητά μου https://www.katrinis.gr/support-signature/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3Qpp6r9QijxgvorN4dDRp840VVSQzPodKPpp19UCy5IOU_Btj9GS803p0_aem_Z8fX84yaXfmF2aL5qafU-g” αναφέρει στο μήνυμά του ο βουλευτής Ηλείας και υποψήφιος αρχηγός Μιχάλης Κατρίνης.


“Μαζί θα πάμε το ΠΑΣΟΚ ψηλά! Στήριξε με την υπογραφή σου την υποψηφιότητα μου! Υπόγραψε εδώ: https://nadiagiannakopoulou.gr/form” αναφέρει από την πλευρά της η βουλευτής και υποψήφια αρχηγός Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία έχει ξεκινήσει τις περιοδείες της και την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.


Στην μάχη της συλλογής υπογραφών στήριξης υποψηφιότητας έχει μπει και η βουλευτής και υποψήφια πρόεδρος Μιλένα Αποστολάκη. “Είναι σήμερα ιστορική, κοινωνική και πολιτική αναγκαιότητα η επιστροφή της μεγάλης πλειοψηφικής δημοκρατικής παράταξης για να φέρει στη χώρα τη νέα ΑΛΛΑΓΗ.

Δώστε μου δύναμη με την υπογραφή σας για να το πετύχουμε όλες και όλοι μαζί.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη. https://bit.ly/3W2rzdU” αναφέρει στο μήνυμά της η κ. Αποστολάκη, καλώντας τους φίλους, τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να την εμπιστευτούν.


Περιοδείες στις γειτονιές της Αττικής ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες ο δημοσιογράφος και υποψήφιος αρχηγός, Γιάννης Κανελλάκης ο οποίος το επόμενο διάστημα θα βρεθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα θα δημιουργήσει σχετική πλατφόρμα για τη συλλογή υπογραφών. «Δεν έχω λόγια, να σας ευχαριστήσω, ρε φιλαράκια μου και φίλες μου, που ανοίξατε την καρδιά σας και μου δώσατε μια γωνιτσα να σταθώ κι εγώ..!! Μου δώσατε μια γωνιτσα, στη καρδιά σας, να πιαστώ κι εγώ από κάπου..!! Είτε βγω πρόεδρος, είτε όχι, για σας θα είμαι ο Γιάννης Κανελλάκης, που ξέρετε, από το Βουτσι Γορτυνίας..!! Ο φίλος σας, ο γνωστός σας, ο...άγνωστος σας..!! Η κίνηση μου αυτή, για υποψηφιότητα, για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, έγινε, μετά από παρότρυνση πολλών φίλων, εντός κι εκτός Ελλάδας, στη τιμή και μνήμη του μεγάλου ηγέτη και ιδρυτή του Κινήματος Αντρέα...!! Να κρατήσουμε και να τιμήσουμε γερά το μεγάλο αυτό λαϊκό Κίνημα, που αγαπήθηκε τόσο πολύ από το λαό, και άλλαξε τόσα και τόσα σ' αυτό το τόπο..!! Και πάλι σας ευχαριστώ θερμά για τη στήριξη σας..!! Σύντομα θα ανοίξω και πλατφόρμα, για να εκφράζετε την αγάπη σας και με μια τζιφρα, όπως λέμε στην καθομιλουμένη» έγραψε πρόσφατα στο facebook ο κ. Κανελλάκης ευχαριστώντας για τα μηνύματα που λαμβάνει.


Στο μεταξύ, ζήτημα ημερών είναι η όγδοη υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Η πρώην υπουργός, πρώην Επίτροπος και πρόεδρος του «Δικτύου» για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Άννα Διαμαντοπούλου θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά της την προσεχή Τρίτη. Η κ. Διαμαντοπούλου έχει λάβει τις αποφάσεις της και δεν κρύβει σε συζητήσεις που έχει με υποστηρικτές της την αισιοδοξία της. Όπως μάλιστα πρόσφατα είχε γράψει το makthes.gr η κ. Διαμαντοπούλου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε σε ξενοδοχείο του κέντρου της πόλης με αυτοδιοικητικούς, καθηγητές, επαγγελματίες σε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.