ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγάλη η συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ: Τα μέλη του κόμματος εκλεγούν τον νέο τους πρόεδρο (βίντεο & φωτ.)

Βαγγέλης Στολάκης24 Σεπτεμβρίου 2023

Μαζική είναι η συμμετοχή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης νέου αρχηγού του κόμματος και αυτή την Κυριακή. Η σημερινή κάλπη θα δείξει ποιος θα είναι ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα.

Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου δίνουν την μάχη, ωστόσο ένας από τους δυο θα είναι εκείνος που θα επικρατήσει. Οι σημερινές εκλογές πραγματοποιούνται σε κλίμα έντονης πόλωσης και έντασης καθώς οι τόνοι ανέβηκαν ανάμεσα στα δυο «στρατόπεδα», ενώ άγνωστη παραμένει η συνύπαρξη την επόμενη ημέρα παρά την προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι τις τελευταίες ώρες.


Στη Θεσσαλονίκη η συμμετοχή στη διαδικασία είναι ικανοποιητική. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης όπου έχουν στηθεί κάλπες, μέχρι τις 13:30 η προσέλευση ξεπερνούσε τα 1.000 άτομα. Αυτή τη φορά δεν υπάρχουν ουρές καθώς στα εκλογικά κέντρα υπάρχουν περισσότερα tablets για την ταυτοποίηση των μελών.


Όπως δήλωσε στο makthes.gr ο αναπληρωτής γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μίλτος Οικονόμου, δεν υπάρχουν καθυστερήσεις καθώς δεν εγγράφονται νέα μέλη, όπως την προηγούμενη Κυριακή.

30 εκλογικά τμήματα στη Θεσσαλονίκη

Τα μέλη του κόμματος που συμμετέχουν στην σημερινή διαδικασία μπορούν να ψηφίζουν στα ίδια 30 εκλογικά κέντρα που είχαν «στηθεί» και την προηγούμενη Κυριακή με μόνη διαφορά τον δήμο Παύλου Μελά όπου η μια από τις δυο κάλπες αντί του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» στήθηκε στο δημαρχείο της περιοχής.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης υπάρχουν κάλπες στο φουαγιέ του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας και τον χώρο του OKTHESS στο Ε’ Διαμέρισμα (Κομοτηνής 2). Στην Καλαμαριά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ψηφίζουν στο Θεατράκι «Σταύρος Κουγιουμτζής» και στο 4ο-5ο Λύκειο. Στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης κάλπες στήθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων και στην αίθουσα ΚΑΠΗ Μενεμένης. Στο δήμο Νεάπολης-Συκεών οι ψηφοφόροι μπορούν να προσέρχονται στο κτίριο του πρώην δημαρχείου Νεάπολης, στο κτίριο του πρώην δημαρχείου Πεύκων και στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών στις Συκιές. Στον δήμο Ευόσμου-Κορδελιού κάλπες υπάρχουν στο φουαγιέ του δημαρχιακού μεγάρου και στην αίθουσα συνεδριάσεων στο θεματικό ευρυζωνικό πάρκο νεολαίας. Στο δήμο Παύλου Μελά η εκλογική διαδικασία πραγματοποιείται στο δημαρχείο Σταυρούπολης και το πνευματικό κέντρο «Χρύσανθος Θεοδωρίδης» στην περιοχή της Πολίχνης.


Στο δήμο Βόλβης κάλπες στήθηκαν στα τοπικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην πλατεία της Μαδύτου. Στο δήμο Λαγκαδά στα τοπικά κομματικά γραφεία στο Ζαγκλιβέρι και το δημαρχείο Λαγκαδά. Στο δήμο Ωραιοκάστρου κάλπες υπάρχουν στα κομματικά γραφεία στο Μελισσοχώρι και το Ωραιόκαστρο. Στο δήμο Χαλκηδόνος στα ΚΑΠΗ-Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στα Κουφάλια. Στο δήμο Δέλτα ως εκλογικά κέντρα λειτουργούν το πρώην δημαρχείο Χαλάστρας, τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Σίνδο και το Πολιτιστικό Κέντρο Διαβατών. Στο δήμο Πυλαίας Χορτιάτη κάλπες στήθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε Πανόραμα και Πυλαία. Στο δήμο Θέρμης οι ψηφοφόροι μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Θέρμη, τα κομματικά γραφεία στα Βασιλικά και το πρώην δημαρχείο Μίκρας στον Τρίλοφο. Τέλος, στον δήμο Θερμαϊκού κάλπες υπάρχουν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στους Νέους Επιβάτες και στα ΚΑΠΗ Επανομής.


Οι κάλπες ανοίγουν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ., εκτός αν ληφθεί απόφαση για παράταση της διαδικασίας.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.