ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κερατέα - Εντολή εκκένωσης δύο περιοχών από το 112

MakThes Team27 Μαΐου 2024

Χωρίς κανένα ενεργό μέτωπο η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα στην περιοχή Δημολάκι Κερατέας, κοντά σε σπίτια, στη Λαυρεωτική. Η εικόνα εδώ και ώρα είναι βελτιωμένη καθώς η πυρκαγιά οριοθετήθηκε.

Οι πολίτες έλαβαν νωρίτερα προληπτικά μήνυμα 112 από την Πολιτική Προστασία, ώστε σε περίπτωση που βρίσκονται στο σημείο να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών και να εκκενώσουν μέσω λεωφόρο Λαυρίου προς Ανάβυσσο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο έσπευσαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ειδικότερα 45 πυροσβέστες με τέσσερες ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 18 οχήματα, ενώ ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Δημολάκι Κερατέας στη Λαυρεωτική. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 15:35 και στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Για την κατάσβεσή της μέχρι στιγμής έχουν κινητοποιηθεί 45 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 2 ελικόπτερα.

Στους κατοικους δόθηκε εντολή εκκένωσης μέσω 112.

Συγκεκριμένα, καλούνται οι κάτοικοι που βρίσκονται στις περιοχές Δημολάκι και Συντερίνα να απομακρυνθούν μέσω της Λεωφόρου Λαυρίου προς την Ανάβυσσο.Επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 18 οχήματα, πεζοπόρων τμημάτων, αλλά και δύο ελικόπτερα.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.