Ο Executive Chef του εστιατορίου «Salonica» του «Μακεδονία Παλάς» δημιούργησε το μενού της Μεγάλης Εβδομάδας για το περιοδικό «Food Magazine» της «Μακεδονίας της Κυριακής» και καθημερινά, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα προτείνει μία πεντανόστιμη συνταγή για τους αναγνώστες μας.
Μερίδες 10
Χρόνος Προετοιμασίας 10'
Χρόνος Μαγειρέματος 10'
YΛΙΚΑ
- 1 κιλό μπαγιάτικο ψωμί προζυμένιο ή χωριάτικο
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- 220 γρ. λευκό ταραμά
- Παρθένο ελαιόλαδο (όσο πάρει)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό και το στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας.
Βάζουμε στο μπλέντερ τον ταραμά, το μουλιασμένο ψωμί, το κρεμμύδι και τα χτυπάμε καλά για 2’ και κατόπιν προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Σταδιακά προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου έχουμε μία απαλή και λεία ταραμοσαλάτα.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές του Σωτήρη Ευαγγέλου ΕΔΩ
Βρείτε τον Σωτήρη Ευαγγέλου
https://www.instagram.com/evaggelousotiris/
https://www.facebook.com/chefsotirisevaggelou