Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί ο «περίεργος» ήχος που τρομάζει κάθε βράδυ για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα τους κατοίκους στην περιοχή Μετέωρα Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη καθώς ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί η προέλευσή του. Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι, ενώ οι τοπικές αρχές έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για να εντοπίσουν καταρχήν την γενεσιουργό αιτία και κατόπιν την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Το συμπέρασμα που προέκυψε από την αυτοψία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΕΥΑΘ το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή, είναι πως δε σχετίζεται με αγωγό νερού της ΕΥΑΘ αυτός ο περίεργος και εκκωφαντικός ήχος.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές της ΕΥΑΘ, το κλιμάκιο μετέβη στο σημείο για έλεγχο. Στη 1 παρά δέκα το βράδυ, άκουσαν τον ήχο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τους δεν οφείλεται στο δίκτυο νερού ή στη λειτουργία του υδραγωγείου. Ωστόσο, η εστία του ήχου δεν ήταν εύκολο να προσδιοριστεί και από τον έλεγχό τους προκύπτει ότι έρχεται από την απέναντι πλευρά της περιοχής, δηλαδή το δάσος του Σέιχ Σου.
Ο δήμος έχει απευθυνθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ζήτησε βοήθεια από τα αρμόδια τμήματα.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, πριν από ένα μήνα περίπου, από τα μεσάνυχτα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες, κάτοικοι αντιλήφθηκαν έναν ενοχλητικό ήχο που ακούγεται εντονότερα στη συμβολή των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο θόρυβος “εμφανίζεται” κάθε βράδυ στις 01:00 με 01:30 ώρα και ακολουθείται μάλιστα από δονήσεις στο έδαφος, τις οποίες αντιλαμβάνονται οι κάτοικοι στα διαμερίσματά τους.
Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σάκης Λαζαρίδης, ο Δήμος έχει έρθει σε επαφή με την ΕΥΑΘ, τη ΔΕΗ αλλά και τον Οργανισμό Φυσικού Αερίου ώστε να εντοπίσουν από πού προέρχεται αυτός ο θόρυβος. Ο κ. Λαζαρίδης επισήμανε ότι έχει γίνει αυτοψία από την ΕΥΑΘ και το Αέριο ωστόσο δεν έχει βρεθεί ακόμα η “πηγή”.
Η αιτία κάποιου φυσικού φαινομένου έχει αποκλεισθεί.
«Ανθρωπογενούς προέλευσης ο ήχος στα Μετέωρα»
Για τον ήχο που ακούγεται τις τελευταίες ημέρες κατά τις βραδινές ώρες, στην περιοχή των Μετεώρων και της Πολίχνης, ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαζάχος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αποκλείει το ενδεχόμενο να οφείλεται σε κάποιο γεωλογικό φαινόμενο και υπογραμμίζει: «είναι ένας περιοδικός ήχος με κρότους. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αυτό να είναι φυσικό φαινόμενο. Είναι σίγουρα ανθρωπογενούς προέλευσης».