ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Metron Analysis: Στο 30,2% η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ ανοίγει την ψαλίδα από τον 5ο ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

MakThes Team26 Σεπτεμβρίου 2024

Δύο μονάδες ψηλότερα σε σχέση με τις ευρωεκλογές κατέγραψε τη ΝΔ η Metron Analysis στην εκτίμηση ψήφου, σε δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει σε πτωτική πορεία, καταγράφοντας πτώση 0,7 μονάδων στο ίδιο χρονικό διάστημα και κατατάσσεται στην πέμπτη θέση με μόλις 6% θετικές γνώμες στην αξιολόγησή του, πίσω από ΚΚΕ και Ελληνική Λύση.

Το ΠΑΣΟΚ ανοίγει την ψαλίδα της διαφοράς με τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι δεύτερο κόμμα με διαφορά μεγαλύτερη του ορίου του στατιστικού λάθους από το ΚΚΕ. Στην αξιολόγηση καταγράφει 18% θετικές γνώμες - τριπλάσιες σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, και 8 μονάδες λιγότερο από τη ΝΔ, που έχει 26% θετικές γνώμες.

Χαρακτηριστικό της ρευστότητας στο πολιτικό σκηνικό είναι το ότι 10 κόμματα εμφανίζονται να περνούν το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή, με το ΜεΡΑ25 στο 3,3% και στην 10η θέση.


Η εκλογή στο ΠΑΣΟΚ



Στο 29% του δείγματος καταμετρήθηκε το ποσοστό όσων δήλωσαν ότι μάλλον ή σίγουρα θα ψηφίσουν στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με την Μetron Analysis, το ενδιαφέρον είναι οριακά υψηλότερο από εκείνο που είχε καταγραφεί το Νοέμβριο του 2021, πριν από τις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές.

Στις προτιμήσεις εκείνων που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν:

 Νίκος Ανδρουλάκης δείχνει να ενισχύει τη θέση του σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση - είναι πρώτος με 31%, έναντι 24% της Άννας Διαμαντοπούλου, 22% του Χάρη Δούκα και 12% του Παύλου Γερουλάνου, στη μέτρηση που -πάντως- ολοκληρώθηκε πριν από την τηλεμαχία.

Η εταιρία έκανε ειδική μέτρηση σε δείγμα 811 πολιτών την επομένη της τηλεμαχίας - ρωτώντας ποιος ξεχώρισε σε αυτήν, ανεξαρτήτως του αν όσοι απάντησαν προτίθενται να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές.

Σε αυτή, πρώτη είναι η Άννα Διαμαντοπούλου μεταξύ εκείνων που δήλωσαν ότι την παρακολούθησαν, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης πρωτεύει μεταξύ όσων απλώς άκουσαν για το ντιμπέιτ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της γενικής έρευνας - πριν το ντιμπέιτ - μόνον ο Παύλος Γερουλάνος μπορεί να ελπίζει στον β' γύρο των εκλογών απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη.


Λάθος η αποπομπή Κασσελάκη λέει το 53% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ


Σε λάθος κατεύθυνση χαρακτηρίζουν την αποπομπή του Στέφανου Κασσελάκη το 53% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο το 48% ζητεί εκλογή νέου προέδρου και μόλις το 43% την επανεκλογή του.

Δείτε την έρευνα:

πριν 15 λεπτά

Σχετικά Άρθρα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 29,8%, πάνω από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,5%

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.