ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχάλης Κατρίνης από Θεσσαλονίκη: «Να ξαναγίνουμε επιτέλους Κίνημα…» (βίντεο, φωτ.)

Βαγγέλης Στολάκης23 Σεπτεμβρίου 2024

Αιχμές κατά των αντιπάλων του στην κούρσα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, καλώντας τους φίλους και τα μέλη της Χαριλάου Τρικούπη να στηρίξουν την υποψηφιότητά του στις κάλπες της 6ης Οκτωβρίου άφησε ο βουλευτής Ηλείας και υποψήφιος πρόεδρος Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη μια ημέρα πριν την διεξαγωγή του debate.


Σε δηλώσεις του ο κ. Κατρίνης υπογράμμισε: «Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία είναι για κάποιους σημεία ευκαιρίας. Για μένα είναι ο αυτόνομος και ισχυρός πόλος περιφερειακής ανάπτυξης στη Βόρεια Ελλάδα. Το μήνυμά μου είναι μήνυμα ρήξης, ελπίδας, αλλά και δημιουργίας για την επόμενη μέρα. Για ένα ΠΑΣΟΚ των μεγάλων και ανοιχτών πρωτοβουλιών. Για μια μεγάλη παράταξη που δίνει ελπίδα και προοπτική σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του δημαρχείου Θεσσαλονίκης ο κ. Κατρίνης περιέγραψε τα χαρακτηριστικά της υποψηφιότητας του καλώντας τους παρισταμένους να τον βρίσουν στις 6 Οκτωβρίου για ένα «ΠΑΣΟΚ μεγάλο».

«Δεν διεκδικώ τον τίτλο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για να μην λέω τίποτα» τόνισε και συμπλήρωσε: «Δεν θα αποδεχτώ ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει εκπτώσεις στα κυριαρχικά της δικαιώματα».


Μιλώντας για τα εθνικά ζητήματα είπε ότι κυβερνώντες καταπίνουν προκλήσεις και αλυτρωτικές αναφορες κάνοντας αναφορά αναφορά στα Σκόπια και την Συμφωνία των Πρεσπών). «Πρώτος από όλους ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε συναινέσει λέγοντας ότι το ονομά μας είναι η ψυχή μας».


Ο κ. Κατρίνης σημείωσε πώς ο ίδιος στοχεύει σε μια παράταξη που θα ενώσει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. «Και όλους όσους δεν θέλουν να διαιωνίζεται ο Μητσοτάκης στην πρωθυπουργία της χώρας».


Χωρίς τους κατονομάζει αναφέρθηκε και κάποιους συνυποψήφιους αναφέροντας ότι κάνουν επίδειξη αλαζονείας και έπαρσης όσοι λένε ότι μπορούν να νικήσουν τον Μητσοτάκη στα λόγια και ότι είναι πρωθυπουργίσιμοι.

«Η ΝΔ και ο Μητσοτάκης θα ηττηθούν εκλογικά όταν η παράταξη αποκτήσει πολιτική έκφραση» είπε. Και σημείωσε, χωρίς να κατονομάζει τον Νίκο Ανδρουλάκη πως δεν μπόρεσε να κάνει αντιπολίτευση όταν είχε την ευκαιρία να κάνει.


«Κάποιος πρέπει να μιλήσει για τα καρτέλ που δυσκολεύουν την ζωή μας» υποστήριξε. «Δεν χρωστάω σε κανέναν. Δεν με κρατάει κανείς και δίνω λόγο μόνο σε σας, τους πολίτες αυτής της παράταξης».

Μιλώντας για την κεντροαριστερά αναφέρθηκε σε προγραμματικές συγκλήσεις σε επίπεδο βάσης. «Όχι σε συγκόλληση κομμάτων. Μιλώ για ενότητα δημοκρατικών πολιτών» τόνισε.


«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει γενναίες πρωτοβουλίες για μια μεγάλη και ευρεία δημοκρατική παράταξη που θα δώσει διέξοδο σε χιλιάδες δημοκράτες πολίτες. Να ξαναγίνουμε επιτέλους κίνημα, όπως είναι το όνομα της παράταξης. Ένα πραγματικό κόμμα εξουσίας που θα κυβερνήσει αυτόνομα» υποστήριξε ο βουλευτής Ηλείας.


Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν αντιδήμαρχος Ωραιοκάστρου Χριστίνα Αλίρη που ηγείται της υποψηφιότητας του κ. Κατρίνη στην πόλη, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Β’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Κοκολάκης, ο Γιώργος Τανιμανίδης, ο πρώην υπουργός Γιώργος Πασχαλιδης, ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο πρώην βουλευτής Αλέκος Παπαδόπουλος, ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Γιάννης Μαγκριώτης, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Κώστας Πετρίδης, ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Σάκης Ζιώγας, ο εντεταλμένος σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Διαμαντάκης, ο πρώην βουλευτής Θωμάς Ρομπόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Στέλιος Μαυρίδης, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Έλενα Τριανταφυλλιδου, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ελένη Χριστιά, το μέλος της Κεντρικης Επιτροπης Σαράντης Μονοπόρτης, μέλος της Κεντρικης Επιτροπης Νικος Σδούγγος κ.α. Τον Μιχάλη Κατρίνη προλόγισε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης Ευριβιάδης Ελευθεριάδης, ο οποίος έκανε λόγο για έναν φίλο του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης.






This page might use cookies if your analytics vendor requires them.