ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα φον ντερ Λάιεν στη Μολδαβία: «Τα καταφέρατε πάλι»

MakThes Team21 Οκτωβρίου 2024

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε την επικράτηση του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της Μολδαβίας για ένταξη στην ΕΕ, παρά τις ρωσικές «υβριδικές τακτικές».

«Συγχαρητήρια στον λαό της Μολδαβίας και στη Μάγια Σάντου», αναφέρει με ανάρτησή της στο «Χ», η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, απευθυνόμενη στην πρόεδρο της Μολδαβίας. «Τα καταφέρατε πάλι! Παρά τις ρωσικές υβριδικές τακτικές, η Μολδαβία έδειξε ότι είναι ανεξάρτητη, δυνατή και θέλει ένα ευρωπαϊκό μέλλον», έγραψε η Ππρόεδρος της Επιτροπής στο «Χ».

Νωρίτερα, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα συνεχάρη τη Μολδαβία για το «θάρρος» της μετά την οριακή επικράτηση του «ναι» στο δημοψήφισμα για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ. Η Ρ. Μέτσολα έγραψε στο «Χ»: «Ευχαριστούμε Μάγια Σάντου. Η ηγεσία και το κουράγιο σου άλλαξαν τον ρου της ιστορίας. Η Ευρώπη είναι Μολδαβία και η Μολδαβία είναι Ευρώπη. Το μέλλον θα το γράψουμε μαζί».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια στόματος του εκπροσώπου της για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Πίτερ Στάνο, κατήγγειλε σήμερα ότι το δημοψήφισμα για την ένταξη της Μολδαβίας στην ΕΕ και ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών διεξήχθησαν σε κλίμα «πρωτοφανούς ανάμειξης» της Ρωσίας. «Σημειώσαμε ότι η ψηφοφορία διεξήχθη σε πλαίσιο πρωτοφανούς ανάμειξης και εκφοβισμού εκ μέρους της Ρωσίας (...) με στόχο την αποσταθεροποίηση της δημοκρατικής διαδικασίας στη δημοκρατία της Μολδαβίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.