ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητροπολίτης Βεροίας: "Κατά τη διάρκεια της διακονίας του υπήρξαν προβλήματα"

Βαγγέλης Στολάκης25 Ιουνίου 2021

Για τον 37χρονο πρώην ιερέα που πριν λίγα εικοσιτετράωρα επιτέθηκε στην Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι με οξύ σε Μητροπολίτες που συμμετείχαν στο Συνοδικό Δικαστήριο, μιλά στο makthes.gr o Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στο ξενοδοχείο και πληροφορήθηκε για αυτήν, όπως τονίζει, από την τηλεόραση.

Ο ίδιος τονίζει πως χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου συναντήθηκε με κάποιους Μητροπολίτες και τον Αρχιγραμματέα που δέχτηκαν την επίθεση και πως λέει «πηγαίνουν καλύτερα».


«Πληροφορήθηκα το ατυχές γεγονός από το ξενοδοχείο και απευθείας επικοινώνησα μαζί τους». «Δεν τιμά αυτό το γεγονός τον πρώην ιερέα» σχολιάζει.

Σε ανακοίνωσή του άλλωστε ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμονας αναφέρει: «Με βαθύτατο στεναγμό προσεύχομαι γιά τήν ταχεία καί πλήρη ἀνάρρωση τῶν ἀναιτίως πληγέντων ἀδελφῶν Ἀρχιερέων, ἱερέων καί κοσμικῶν. Ὁ δράστης, χειροτονηθείς στήν Λιβύη, προσῆλθε στήν Μητρόπολη Βεροίας τό ἒτος 2014, προερχόμενος ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη Γόρτυνος. Τό ἒτος 2018, ἐξ αἰτίας βαρυτάτης κατηγορίας, ἐτέθη σέ προσωρινή ἀργία, μέχρι τελεσιδικίας τῆς ὑποθέσεώς του. Τό Ἐπισκοπικό Δικαστήριο, τό ἔτος 2019, ἔκρινε αὐτόν ἔνοχον καί παρέπεμψε τήν ὑπόθεσίν του στό ἁρμόδιο Συνοδικό Δικαστήριο. Ἀπό τῆς θέσεώς του σέ ἀργία (2018), ἐγκατέλειψε τήν Βέροια, κατοικῶν ἒκτοτε καί καθόσον γνωρίζω σέ χωριό τῆς Νιγρίτης Σερρών. Ἡ ἐγκληματική πράξη τοῦ καθαιρεθέντος κληρικοῦ, πού συγκλόνισε τό πανελλήνιο εἶναι ἀποτρόπαια καί ἄνανδρη καί θά λάβει τήν πρέπουσα τιμωρία ἀπό τήν ἑλληνική δικαιοσύνη στά χέρια τῆς ὁποίας βρίσκεται ἤδη» υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του.

«Δεν ήταν δικός μας κληρικός, της Μητρόπολης Βεροίας» λέει ο κκ. Παντελεήμονας. «Χειροτονήθηκε από το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας στην Λιβύη και βρέθηκε στην Πελοπόννησο. Ήρθε στην Βέροια γιατί μας κάλεσαν και μας ζήτησαν να τον βοηθήσουμε, είχε χάσει τον πατέρα του και έπρεπε να είναι κοντά στην μητέρα του. Δεχτήκαμε να έρθει αφού ρωτήσαμε και κάναμε έρευνα» λέει ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

«Κατά τη διάρκεια της διακονίας του υπήρξαν προβλήματα. Τον κάλεσα, του μίλησα και τον συμβούλεψα. Βέβαια οι καταγγελίες που μου είχαν γίνει δεν ήταν γραπτές, αλλά προφορικές. Όταν ήρθε ενημέρωση από την Αστυνομία για την εμπλοκή του σε συγκεκριμένη υπόθεση, δημιουργήσαμε φάκελο» λέει ο κκ. Παντελεήμονας.

Το 2019 το Επισκοπικό Δικαστήριο αποφάσισέ την απομάκρυνσή του από τον κλήρο, όπως λέει ο δεσπότης. Τέθηκε σε αργία και προχθές το αρμόδιο Συνοδικό Δικαστήριο αποφάσισε την απομάκρυνσή του από την Εκκλησία. Βέβαια, ο πρώην κληρικός μέχρι σήμερα, αν και σε αργία (δηλαδή δεν ιεραρχούσε) μισθοδοτούνταν κανονικά.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.