ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Εντός της ημέρας ΠΝΠ για ενίσχυση του ΕΚΑΒ με μεικτά πληρώματα Πυροσβεστικής και Ενόπλων Δυνάμεων (βίντεο)

MakThes Team04 Ιουλίου 2023

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση που είχε το πρωί της Τρίτης (04/07) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και μεταξύ αυτών με τον υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, την Ειρήνη Αγαπηδάκη, τον Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε, όπως σημειώνουν οι πρώτες πληροφορίες, η ενίσχυση του ΕΣΥ και συνεπώς του ΕΚΑΒ, για το οποίο αναμένεται σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να εκδοθεί ακόμη και εντός της ημέρας Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την ενίσχυση των πληρωμάτων. Συγκεκριμένα, αναμένεται να αξιοποιηθεί εξειδικευμένο προσωπικό της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κατά τη διάρκεια που είχε με την ηγεσία του υπουργείου στο δεύτερο όροφο του κτιρίου, όπου βρίσκεται το γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως «έχουμε αναλάβει όλοι μαζί να αποκτήσει η χώρα ένα εσύ αντάξιο προσδοκιών Ελλήνων πολιτών, έχουμε ένα εξαιρετικά αναλυτικό οδηγό για όσα θέλουμε να κάνουμε, για να κάνουμε προσλήψεις και να ενισχύσουμε το ΕΣΥ».

«Συζητήσαμε για κατεπείγοντα ζητήματα, όπως η λειτουργία του ΕΚΑΒ , και συζητήσαμε να προχωρήσει άμεσα, ακόμη και σήμερα η έκδοση ΠΝΠ, που θέτει στη δυνατότητα του υπουργείου να αξιοποιήσουν το δυναμικό της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων, για να καλύψουμε άμεσα κενά στη στελέχωση ασθενοφόρων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το στοίχημα της Υγείας θα το κερδίσουμε όλοι μαζί, κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε ότι έχουμε στα χέρια μας τον μπλε φάκελο όπου καταγράφονται οι προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας. 

«Ο πρωθυπουργός μάς έδωσε σαφείς οδηγίες για το τι πρέπει να γίνει στο υπουργείο Υγείας» είπε ο υπουργός και προσέθεσε ότι στόχος είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Από τη δική μας πλευρά όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, υπάρχει δέσμευση να αφοσιωθούμε και να εργαστούμε σκληρά.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.