ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Θέλουμε να διατηρήσουμε μία καλή σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο - Χρειάζονται δύο για τανγκό

MakThes Team01 Δεκεμβρίου 2023

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε σήμερα (1.12) συνέντευξη στο Bloomberg και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την ακύρωση της συνάντησής του με τον Ρίσι Σούνακ, με αφορμή τις δηλώσεις του για τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός σχολίασε ότι έχει αφήσει πίσω του το συμβάν, ενώ έκανε λόγο για φάουλ του Βρετανού ομολόγου του.

Σε ερώτηση αν μίλησε μαζί με τον Ρίσι Σούνακ και αν νιώθει ότι «το άφησε πίσω», ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Πάντα λέω ότι θέλω να αφήσω αυτό το ατυχές περιστατικό πίσω μου, αλλά πάντα χρειάζονται δύο για το τανγκό. Δεν μίλησα μαζί του».

Σε άλλο σημείο διευκρίνισε ότι δεν επιθυμεί να μιλήσει για κάτι που αφορά την εγχώρια πολιτική σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείου και πως οι σχέσεις με την Ελλάδα και τη Βρετανία έχουν μια μακρά παράδοση.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις αντοχές της ελληνικής οικονομίας η οποία συνεχίζει στην πορεία της ανάπτυξης.

Όπως είπε «περιμένουμε ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα ξεπεράσει αυτή της Ευρωζώνης και αυτό είναι επιτυχία λαμβάνοντας υπόψη τι έχει συμβεί στη χώρα μου τις τελευταίες δεκαετίες».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας λέγοντας ότι ήταν πολύ σημαντική και θα βοηθήσει την Ελλάδα στα κόστη δανεισμού. «Αν δείτε τους δείκτες μπορείτε να διαπιστώστε ότι πάμε καλύτερα από χώρες της Ευρωζώνης και μπορούμε να διατηρήσουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης και τα επόμενα χρόνια».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.