ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ- Διαφωνούν ακόμα και στους λόγους αναβολής των εκλογών

Βαγγέλης Στολάκης25 Φεβρουαρίου 2024


Η απόλυτη σύγχυση στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία μετά την ανακοίνωση του Στέφανου Κασσελάκη από το βήμα του Συνεδρίου σήμερα νωρίτερα πως «οι μάσκες έπεσαν, δεν πάμε σε εκλογές».

Η κάθε πλευρά μεταφράζει το... αποτέλεσμα κατά το δοκούν, συμφωνώντας πως... διαφωνούν για το λόγο της αναβολής των εκλογών. Η πλευρά Κασσελάκη ερμηνεύει την δήλωση Γεροβασίλη από το βήμα του Συνεδρίου πως εάν ο πρόεδρος θέλει να κάνει εκλογές σε δέκα μέρες θα τις κάνει μόνος του, ότι η αντιπρόεδρος της Βουλής απέσυρε την υποψηφιότητά της, κάτι που η ίδια σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφος διέψευσε λέγοντας ότι δεν είπε ποτέ πως την αποσύρει και πως ψηφίστηκε η πρόταση Φάμελλου- Παππά και Τσίπρα που διαβάστηκε πρώτη.  «Δεν υπήρχε άλλη υποψηφιότητα, επειδή είπε κάνε τες μόνος σου» ανέφερε σε δημοσιογράφους ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης, σχολιάζοντας πως με αυτό που είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είναι ότι δεν υπήρχε άλλη υποψηφιότητα και επομένως εφόσον δεν υπάρχει, δεν θα γίνουν και εκλογές.

Οι δυο πλευρές διαφωνούν εάν εν τέλει ψηφίστηκε ή όχι η πρόταση Φάμελλου- Παππά και Τσίπρα, με την πλευρά του προέδρου να ισχυρίζεται ότι δεν έγινε ψηφοφορία και δεν καταγράφηκε. Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι «έχουμε πρόεδρο. Ξεκάθαρα αποφάνθηκε το συνέδριο και δεν χρειάζονται εκλογές. Ομόθυμα και ομόφωνα». Η ίδια ισχυρίστηκε ότι η πρόταση Κασσελάκη για εκλογές στις 10 Μαρτίου ήταν ξεκάθαρη και από τη στιγμή η κ. Γεροβασίλη ισχυρίστηκε «κάντες μόνος σου» δεν υπήρχε δεύτερη υποψηφιότητα.

Γεροβασίλη: Δεν απέσυρα την υποψηφιότητά μου

Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη σχολιάζοντας όσα προηγήθηκαν σε δημοσιογράφους τόνισε πως το συνέδριο είναι κυρίαρχο σώμα και πήρε απόφαση. Η ίδια σημείωσε ότι ουδέποτε απέσυρε την υποψηφιότητά της. Επιμένει πως η πρόταση Φάμελλου- Παππά- Τσίπρα επιλέχθηκε καθώς τέθηκε πρώτη σε ψηφοφορία. «Πότε δεν την απέσυρα την τρίτη πρόταση. Σχολίασα πάνω στην πρόταση μου» είπε η κ. Γεροβασίλη. «Οι άλλες δυο προτάσεις δεν μπήκαν σε ψηφοφορία. Γιατί δεν μπήκαν σε ψηφοφορία και μάλιστα με τη σειρά που κατατέθηκαν» εξήγησε η κ. Γεροβασίλη. «Έκανε πρόταση για δέκα μέρες εκλογές. Του απάντησα ότι δεν θα πάω ενάντια στο καταστατικό» σχολίασε η κ. Γεροβασίλη και σημείωσε ότι δεν υποβλήθηκε σε ψηφοφορία πρώτα η πρόταση Κασσελάκη γιατί θα φαινόταν ότι θα καταψηφιζόταν.

«Λευκή επιταγή σε κανέναν»

Η βουλευτής Άρτας είπε επίσης ότι ενόψει των ευρωεκλογών θα δώσουν την μάχη συντεταγμένα, με βασική προϋπόθεση να μην έχει πολωτική και διχαστική στάση κάτι «που εκφράστηκε με το "βρείτε μου αντίπαλο και πάμε"» όπως είπε. «Λευκή επιταγή δεν υπάρχει για κανέναν μας. Ο καθένας έχει την ευθύνη του για αυτές τις ευρωεκλογές» σχολίασε μεταξύ άλλων. Και συμπλήρωσε: Πάμε στις εκλογές με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Να σταματήσει ο πρόεδρος το τοξικό και διχαστικό. Αυτό είναι προϋπόθεση». Κληθείσα να σχολιάσει την φράση Κασσελάκη «οι μάσκες έπεσαν» είπε: «Συμφωνώ με τον πρόεδρο. Έπεσαν οι μάσκες».

Για να ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία εκλογής προέδρου πρέπει να το κάνει το συνέδριο, υποστήριξε από την πλευρά του ο πρόεδρος του συνεδρίου, Παναγιώτης Ρήγας. «Υπήρξαν τρεις προτάσεις. Η πρόταση Γεροβασίλη δεν είχε κατανοηθεί αρχικά και ζήτησα διευκρίνιση. Η Όλγα είπε εάν είναι να πάμε στις 10 κάντες μόνος σου τις εκλογές» τόνισε υποστηρίζοντας επί της ουσίας πως δεν έγινε ουδέποτε ψηφοφορία για κάποια από τις προτάσεις και πως η πρόταση Κασσελάκη ήταν «πακέτο».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.