ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

Μπανγκλαντές: Στους 300 οι νεκροί διαδηλωτές από τις συγκρούσεις με την αστυνομία (βίντεο, φωτ.)

MakThes Team05 Αυγούστου 2024

Ο απολογισμός των διαδηλώσεων στο Μπανγκλαντές έφθασε σήμερα τους τουλάχιστον 300 νεκρούς, αφού 94 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες, Κυριακή, σε συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και υποστηρικτές της κυβέρνησης, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο απολογισμός αυτός βασίζεται στα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί από την αστυνομία, αξιωματούχους και γιατρούς σε νοσοκομεία.

Η κατάσταση στο Μπαγκλαντές είναι χαοτική με τους διαδηλωτές να βγαίνουν στους δρόμους καθημερινά και να διαμαρτύρονται για την παραμονή της πρωθυπουργού στο τιμόνι της χώρας και τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με χρήση δακρυγόνων και συλλήψεις.

Οι ταραχές που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάγκασαν την κυβέρνηση να προχωρήσει στη διακοπή της παροχής ίντερνετ.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο τεστ πολιτικής αντοχής για την κυβέρνηση, από το ξέσπασμα σφοδρών διαδηλώσεων τον Ιανουάριο, όταν η Χασίνα εκλέχθηκε για την τέταρτη συνεχόμενη πρωθυπουργική θητεία της.

Τις εκλογές αυτές, είχε μποϊκοτάρει το κεντρικό κόμμα της αντιπολίτευσης, το Εθνικιστικό Κόμμα του Μπαγκλαντές.

Τον προηγούμενο μήνα, τουλάχιστον 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίστηκαν, ενώ περίπου 10.000 συνελήφθησαν, όταν ξέσπασαν ταραχές από διαδηλώσεις υπό την καθοδήγηση ομάδων φοιτητών που διαμαρτύρονταν κατά των περιορισμών για τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.