Κάθε εβδομάδα ο Executive Chef του εστιατορίου «Salonica» του «Μακεδονία Παλάς» μαγειρεύει μία διαφορετική συνταγή για τους αναγνώστες του makthes.gr
Μπατζίνα με κίτρινη κολοκύθα και φέτα
Υλικά
- 1 μέτρια κολοκύθα κίτρινη, χωρίς φλούδα
- 500γρ. φέτα, σε κομματάκια
- 5 αβγά
- 150ml γάλα
- 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 5 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Κόβετε την κολοκύθα σε κομμάτια αφαιρώντας τους σπόρους, την τρίβετε στον τρίφτη και τη βάζετε σε σουρωτήρι πιέζοντάς την για να στραγγίξει από τα υγρά της. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC/αέρα.
Βάζετε την τριμμένη κολοκύθα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη φέτα, τα αβγά, το γάλα, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
Βουτυρώνετε πάρα πολύ καλά ένα μέτριο ταψί και μεταφέρετε εκεί το μίγμα. Ισιώνετε την επιφάνεια με σπάτουλα και ψήνετε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Βρείτε τον Σωτήρη Ευαγγέλου
https://www.instagram.com/evaggelousotiris/
https://www.facebook.com/chefsotirisevaggelou