ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: «Χάδι» στους μεγάλους φοροφυγάδες το νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες

MakThes Team27 Νοεμβρίου 2023

Για «χάδι» στους μεγάλους φοροφυγάδες έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας για το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Όπως είπε σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για την 7η απονομή βραβείων «Βιώσιμης, Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας», εξαιτίας του οριζόντιου χαρακτήρα του νομοσχεδίου πλήττονται στην πράξη οι πιο αδύναμοι πολίτες.

Υπό αυτό το πρίσμα χαρακτήρισε χρέος όλων να στηρίξουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα η οποία βιώνει συνεχόμενες κρίσεις τα τελευταία 15 χρόνια. Ακολούθως, ο Ν. Ανδρουλάκης έβαλε κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι στηρίζει κυρίως τις μεγάλες επιχειρήσεις έναντι των μικρομεσαίων, ενώ αναφέρθηκε σε εργαλεία τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν για τις τελευταίες.

Σχετικά με το μείζον θέμα της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διαμήνυσε ότι ο δανεισμός είναι στην πραγματικότητα απαγορευτικός καθώς το επιτόκιο είναι πάνω από 7,5%, ενώ 136 μεγάλες επιχειρήσεις λαμβάνουν δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης με μεσοσταθμικό επιτόκιο 1,9% και διάστημα αποπληρωμής που φτάνει και τα 12 έτη.

Για το ιδιωτικό χρέος παρέπεμψε στην αυριανή εκδήλωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. «Βούλησή μας είναι η στήριξη των μικρομεσαίων, η προστασία των αδυνάμων με καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας και η επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Έκλεισε, δε, σημειώνοντας πως το κράτος πρέπει να είναι αρωγός και όχι τιμωρός της προσπάθειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.