ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Μήνυμα στους αντιφρονούντες - Αιχμές για Δούκα (βίντεο)

MakThes Team17 Ιουνίου 2024

Το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση εντός κι εκτός του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ότι δεν θα δεχτεί « ρεσάλτα κι εκβιασμούς» και πως «όλα θα γίνουν σύμφωνα με τις θεσμικές λειτουργίες του κόμματος» εξέπεμψε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ.

«Με θλίβει πάρα πολύ ότι κάποιοι δεν περίμεναν ούτε το πέρας της εκλογικής διαδικασίας. Αυτή η στάση είναι απαξιωτική για την ουσία της πολιτικής», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με φόντο το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τη συζήτηση που έχει ανοίξει από στελέχη του κόμματος για την ανάγκη να διεξαχθούν εσωτερικές εκλογές για νέα ηγεσία.

«Δεν θα επιτρέψω να γίνουμε ζούγκλα, δεν θα επιτρέψω επιστροφή στη διχόνοια», αντιθέτως «στην Κεντρική Επιτροπή θα πάρουμε τις αποφάσεις», υπογράμμισε ο ίδιος.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσουν από κοινού το Πολιτικό Συμβούλιο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και στο τέλος του μήνα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις.

Δεσμεύτηκε πως εκεί θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για το ΠΑΣΟΚ και την ανασύνθεση της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης.

Ο κ. Ανδρουλάκης αντέτεινε ότι όσοι θέτουν θέμα ηγεσίας θα έπρεπε να θέσουν τις αντιρρήσεις τους στα όργανα του κόμματος, ώστε να μην φύγει «ο προβολέας» από τον μεγάλο ηττημένο των ευρωεκλογών που ήταν η Νέα Δημοκρατία, συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Το ΠΑΣΟΚ έγινε σε 2,5 χρόνια δεύτερο σε όλη την Ελλάδα πλην της Αττικής», σημείωσε ο ίδιος και ακολούθως αρνήθηκε ότι επιρρίπτει ευθύνες σε άλλους πέρα από τον εαυτό του για το αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να αναλυθούν οι λόγοι που το κόμμα δεν πέτυχε καλά αποτελέσματα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Στην ερώτηση εάν δικαιολογείται η αμφισβήτηση στο πρόσωπό του με φόντο και την εκτίμησή του προεκλογικά ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές, απαντώντας πως «πρέπει να βάζω υψηλούς στόχους και να μπαίνουμε όλοι οι πολιτικοί πάνω από τον πήχη. Έχουμε μεγάλους στόχους και αγωνιζόμαστε μαζί να τους πετύχουμε».

«Εάν σε κάποιους δεν αρέσει το δικό μου δείγμα ηγεσίας ας το πουν ευθαρσώς», διαμήνυσε ο ίδιος και ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος «είναι πολιτικός που θέλει να δώσει λύσεις» και όχι «tiktoker», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο ο κ. Ανδρουλάκης προανήγγειλε διαγραφές στελεχών, εφόσον μετά τη συζήτηση που θα γίνει στα αρμόδια όργανα του κόμματος, συνεχίσουν να υποδαυλίζουν την ενότητά του, αφήνοντας έτσι αιχμές και για τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, ο οποίος έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Δεν πανηγυρίζουμε, αλλά δεν καταστροφολογούμε», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δήλωσε έτοιμος να αξιολογηθεί ανά πάσα στιγμή από τη βάση της παράταξης, χωρίς όμως να επεκταθεί.

Δείτε τη συνέντευξη του Ν. Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ:

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.