ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: «Μαζί θα είμαστε οι νικητές, θα δείξουμε άλλο δρόμο, όπως τα παλιά καλά χρόνια…» (φωτ.)

Βαγγέλης Στολάκης03 Απριλίου 2022

Μήνυμα ενότητας και βεβαιότητας ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές το ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ θα είναι ο νικητής όπως τα «παλιά καλά χρόνια», όπως είπε χαρακτηριστικά, έστειλε από το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη μετά την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος. Η ημερίδα του κόμματος εντάσσεται στο πλαίσιο της «Αυτο-Οργάνωσης» και έχει θεματική την Υγεία.

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Ανδρουλάκης έριξε τα «βέλη» του σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας πως «Είναι ώρα ενότητας και όχι διχόνοιας» και συμπλήρωσε πως πρόθεσή του είναι να παίξει το κόμμα του «πρωταγωνιστικό ρόλο» τονίζοντας πως επιδίωξη του είναι η ανανέωση του πολιτικού ήθους, συμπεριφοράς και κουλτούρας.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ενεργειακή κρίση αναφέροντας ότι η χώρα μας είναι πιο ευάλωτη σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες.

«Κεντρική πολιτική μας είναι η διάχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες» σχολίασε.

Αναφέρθηκε στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία του Δεκεμβρίου αλλά και το εγχείρημα της «Αυτο-οργανωσης». «Όλα μας τα βήματα θα γίνουν με την κοινωνία μπροστά» τόνισε.

Μιλώντας για τις εσωκομματικές εκλογές της 8ης Μαΐου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο δημοψήφισμα για την επιλογή του ονόματος του κόμματος, κάτι για το οποίο μίλησε και στην πρόσφατη ομιλία του στην Πάτρα. Υπενθυμίζεται πως την ίδια ημέρα θα εκλεγούν οι νέες νομαρχιακές επιτροπές σε όλη τη χώρα και οι σύνεδροι του συνεδρίου της 20-22 Μαΐου.

Θέτοντας τα χαρακτηριστικά του νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας μίλησε για «αλλαγή» και «μεταρρύθμιση». «Να πάρουμε μαθήματα από την ιστορία. Να κοιτάμε μπροστά και το μέλλον αλλά να σχεδιάζουμε μια ανθεκτική κοινωνία» σημείωσε.

Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα μεγάλο εργαλείο, είπε ο κ. Ανδρουλάκης ασκώντας κριτική για το γεγονός ότι στην χώρα μας ένα μικρό ποσοστό του Ταμείου θα κατευθυνθεί προς τον χώρο της Υγείας. «Η πρωτοβάθμια υγεία να αποτελεί τον πυρήνα όλων των αλλαγών σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως επιβάλλεται να «κάνουμε τους Έλληνες να νιώσουν πως το ΕΣΥ είναι το σπίτι τους».

Και κατέληξε στέλνοντας μήνυμα νίκης ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών. «Αυτό που ξεκινάει δεν είναι συγκυρία αλλά στρατηγική επιλογή. Όλα θα τα αποφασίζουμε μαζί. Σας καλώ μαζί να δώσουμε ελπίδα να συζητήσουμε» είπε. Και συνέχισε: «Μαζί θα είμαστε οι νικητές, θα δείξουμε άλλο δρόμο όπως τα παλιά καλά χρόνια που εμείς ενώναμε τον ελληνικό λαό και δεν επιτρέπαμε σε κανέναν να τον διαίρει».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.