ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε η πολιτική να συγκινεί και πάλι, να δίνει λύσεις, να γοητεύει

MakThes Team10 Ιουνίου 2024

«Μια μεγάλη μερίδα του κόσμου νιώθει ότι το πολιτικό σύστημα τού έχει γυρίσει την πλάτη και σήμερα του γύρισε τη δική του. Ως νέος πολιτικός σε καμία περίπτωση δεν συμβιβάζομαι με μία τέτοια αρνητική εξέλιξη», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σε δηλώσεις του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Ακολούθως, δεσμεύθηκε ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις, ώστε η πολιτική να συγκινεί και πάλι, να δίνει λύσεις, να γοητεύει και όχι να προκαλεί θυμηδία ή αδιέξοδα. Παράλληλα, «υπάρχει μια στροφή στην ακροδεξιά και τον ανορθολογισμό» κάτι το οποίο πρέπει «να μας προβληματίσει», όπως είπε ο ίδιος, κυρίως δε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που «τα εξέθρεψε», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης. 

Κατά την άποψή του η ΝΔ υπέστη βαριά ήττα και αποδοκιμάστηκε η «περιφρόνηση που επιδεικνύει σε πολύ μεγάλα και ανοιχτά ζητήματα της κοινωνίας, όπως η στεγαστική κρίση, το ΕΣΥ, το κόστος ζωής. Τιμωρήθηκε η αλαζονεία της, η ασυδοσία της και η διαφθορά».

Υποχρέωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι «να συνεχίσουμε με δυναμισμό τη σοβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση για να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για μια προοδευτική διακυβέρνηση στην Ελλάδα», συνέχισε ο ίδιος.

Προανήγγειλε μάλιστα την ανάληψη πρωτοβουλιών για συνεργασία με τις προοδευτικές και δημιουργικές κοινωνικές ομάδες, ώστε πριν τις εθνικές εκλογές του 2027 να έχει διαμορφωθεί το εναλλακτικό κυβερνητικό σχέδιο.

Σχετικά με την απόδοση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές, σημείωσε πως «σε τρίτη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση αυξήσαμε σταθερά τα ποσοστά μας, πολύ πάνω από τις ευρωεκλογές του 2019. Σπάσαμε επιτέλους τη γαλάζια κυριαρχία στον χάρτη, πρασινίζοντας δύο νομούς της Κρήτης μετά από 12 χρόνια. Επίσης, είμαστε δεύτερη δύναμη σε 19 νομούς της χώρας. Η παράταξή μας ξανασυστήθηκε με τους ψηφοφόρους του κέντρου».

Παράλληλα, βέβαια ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για μια μεγάλη ασυμμετρία ανάμεσα στην Αθήνα και στην περιφέρεια, η οποία πρέπει άμεσα να ανατραπεί με πολιτικούς όρους. Αυτό θα επιτευχθεί με τη σύνδεση της παράταξης με τις αγωνίες των πολιτών και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη και δικαιοσύνη για όλους, είπε συνοπτικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.