ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ν. Παππάς από Θεσσαλονίκη: «Στέλνουμε μήνυμα ενότητας και οργανωμένης εξωστρέφειας» (βίντεο)

Αλκίνοος Βλαχόπουλος13 Σεπτεμβρίου 2024

Για μια προσπάθεια ενότητας και οργανωμένης εξωστρέφειας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Νίκος Παππάς ο οποίος βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ. Ο ίδιος δεν θέλησε ωστόσο να σχολιάσει τις ραγδαίες εσωκομματικές εξελίξεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στον στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

«Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα στείλει μήνυμα ενότητας και οργανωμένης εξωστρέφειας αυτό το Σαββατοκύριακο» τόνισε.

Το πρωί ο Νίκος Παππάς επισκέφθηκε το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Ν.Θ. όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους αλλά και με την διοίκηση του Νοσοκομείου σχετικά με τα προβλήματα και τις ανάγκες του νοσηλευτικού ιδρύματος . Στην συνέχεια της επίσκεψης του ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. συνομίλησε με εκπρόσωπο συμβασιούχων τραυματιοφορέων, που τον ενημέρωσε για το ζήτημα της έλλειψης σταθερών συμβάσεων καθώς και την ανάγκη μισθολογικών αυξήσεων.

«Γίναμε κοινωνοί των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει αυτό το νοσοκομείο το οποίο έχει συσσωρευμένη πείρα και προσωπικό το οποίο δουλεύει με αυταπάρνηση. Ο ελληνικός λαός βιώνει την κλιμακωτή απομείωση και κατάρρευση του εθνικού συστήματος υγείας.Είμαστε εδώ για να αναδεικνύουμε τις μεγάλες ελλείψεις αλλά και τα μεγάλα ζητούμενα για τους πολιτικές και τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας που πραγματικά θυσιάζονται» τόνισε ο Νίκος Παππάς.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι «ο κύριος Μητσοτάκης απαξιώνει το εθνικό σύστημα υγείας και στέλνει τον φωνασκούντα υπουργό του να τσακώνεται με τους λειτουργούς στον τομέα τις υγείας.


Αναφερόμενος στο εθνικό σύστημα υγείας ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι « η κοινωνία μας πρέπει να κάνει μεγάλες επιλογές. Είτε θα πρέπει να στηρίξουμε το δημόσιο σύστημα υγείας, κάνοντας το προσβάσιμο σε όλους, ή θα το κάνουμε και αυτό μια πρώτη ύλη προς εμπορευματοποίηση και προς ιδιωτικοποίηση.Η κατεύθυνση της ΝΔ είναι σαφής. Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην Ευρώπη. Το μοντέλο ακριβό φάρμακο, ακριβή διάγνωση και κακοπληρωμένος λειτουργία υγείας πρέπει να αλλάξει» ανεφερε

Ο ίδιος απηύθηνε κάλεσμα προς όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις να συμπτύξουν ένα μέτωπο για μια μεγάλη αλλαγή που στο κέντρο της θα έχει την διάσωση του εθνικού συστήματος υγείας ενώ υπογράμμισε την ανάγκη αύξησης των δαπανών για την υγεία ώστε να συγκλίνουν με τον μέσο όρο της Ε.Ε.

Ο Νίκος Παππάς συνοδεύονταν από τον Τομεάρχη Υγείας του κόμματος Ανδρέα Παναγιωτόπουλο καθώς και από τους βουλευτές Σωκράτη Φάμμελο, Κατερίνα Νοτοπούλου και Ράνια Θρασκιά

Να σημειωθεί, ότι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη από σήμερα, Παρασκευή έως την Κυριακή (15/9), στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.