ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Να επαναφέρει το κυλιόμενο ωράριο για την απογευματινή εξυπηρέτηση των πολιτών σχεδιάζει η διοίκηση του δήμου

Βαγγέλης Στολάκης28 Απριλίου 2022

Κυλιόμενο ωράριο στους υπαλλήλους του δήμου Θεσσαλονίκης, που το επιθυμούν, προκειμένου να μπορούν οι πολίτες που συναλλάσσονται κυρίως με τις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου να εξυπηρετούνται και κατά τις απογευματινές ώρες, σχεδιάζει να θεσπίσει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr εξαιτίας της νομοθεσίας, όπως αναφέρουν στελέχη του δήμου Θεσσαλονίκης δεν δίνεται η δυνατότητα στους υπαλλήλους που το επιθυμούν να εργάζονται κατά τις απογευματινές ώρες προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολίτες και επαγγελματίες που τις πρωινές ώρες δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή.

Για το λόγο αυτό, στις προθέσεις της διοίκησης είναι να καταθέσει εισήγηση σε κάποια από τις επόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Αφού παρθεί σχετική απόφαση και δοθεί το «πράσινο φως» από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης τότε οι υπάλληλοι που το επιθυμούν θα έχουν την δυνατότητα να εργάζονται σε κυλιόμενο πρόγραμμα και να εξυπηρετούν τους δημότες μέχρι τις 20:00.

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, στο γραφείο του αρμόδιου αντιδημάρχου Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργου Αβαρλή καταφτάνουν επιστολές από επαγγελματίες, κυρίως δικηγόρους, συμβολαιογράφους και πολιτικούς μηχανικούς που ευχαριστούν τις οικονομικές υπηρεσίες για την δυνατότητα που παρείχαν να τους εξυπηρετούν τις απογευματινές ώρες.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της διοίκησης προτεραιότητα είναι να επανέλθει το κυλιόμενο ωράριο από το Τμήμα Ανταποδοτικών Τελών.

Όπως υποστηρίζει στο makthes.gr ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αβαρλής «Προτεραιότητά μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και προς αυτή την κατεύθυνση θα προετοιμάσουμε σχετική εισήγηση, ώστε να επανέλθει το κυλιόμενο ωράριο με εργαζομένους που επιθυμούν να εργάζονται το απόγευμα κυρίως στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.