ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: Η στιγμή που το πλοίο παίρνει επικίνδυνη κλίση (βίντεο)

MakThes Team08 Ιουλίου 2023

Νέο βίντεο ντοκουμέντο που έχει το Λιμενικό στα χέρια του ήρθε στη δημοσιότητα από το MEGA που δείχνει τα τελευταία λεπτά λίγο πριν το ναυάγιο με τους μετανάστες στα ανοιχτά της Πύλου, με το υπερφορτωμένο καράβι να γέρνει στη θάλασσα απειλητικά προς την μία και την άλλη πλευρά έτοιμο να βυθιστεί...

Στο συγκλονιστικό βίντεο αποτυπώνονται οι κλυδωνισμοί και η αστάθεια που προκλήθηκαν λόγω των εκατοντάδων επιβατών που βρίσκονταν πάνω σε αυτό και των μετακινήσεών τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Χαρακτηριστική στιγμή στο βίντεο ήταν όταν το καράβι έγειρε από τη μια πλευρά τόσο πολύ που οι μετανάστες σχεδόν ακούμπησαν στη θάλασσα.

Τα μέλη του Λιμενικού Σώματος υπογραμμίζουν ότι το συγκεκριμένο βίντεο αποδεικνύει πόσο ασταθές ήταν το πλοίο λόγω του ανθρώπινου φορτίου που υπήρχε πάνω σε αυτό.

Συγγενείς θυμάτων ζητούν ανάσυρση σορών

Αίτημα, μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων τους, για ανέλκυση του πλοίου και ανάσυρση των σορών κατέθεσαν την Πέμπτη (06/07) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας συγγενείς αγνοουμένων του ναυαγίου στην Πύλο.

Το αίτημα κατατέθηκε, ειδικότερα, αφού προσήλθαν στο δικαστικό μέγαρο η Μαρία Παπαμηνά, που ανήκει στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και η Ελένη Σπαθανά (Υποστήριξη Προσφύγων).

Τι ανέφερε το αίτημα

Οι συνήγοροι ζήτησαν να διαταχθεί ο εντοπισμός και η ανέλκυση του αλιευτικού σκάφους, ο εντοπισμός, η ανεύρεση και ανάσυρση των σορών προς τον σκοπό της ταυτοποίησης τους και της εν συνεχεία ταφής τους, καθώς και η λήψη φωτογραφικού υλικού και βίντεο από το ναυαγιο προς διαφύλαξη σχετικών αποδείξεων. Το έγγραφο αίτημα πρωτοκολλήθηκε κατόπιν προφορικής ακρόασης με τον κ. Εισαγγελέα.

Άξιο αναφοράς είναι ότι μέλη του αντιφασιστικού κινήματος της πόλης βρέθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα στα ελληνικά και τα αγγλικά: «Οι νεκροί και οι οικογένειές τους ζητούν δικαιοσύνη – Ανάσυρση των σορών τώρα», «Η αλληλεγγύη δεν θα βουλιάξει», «Μαζικός τάφος στα ανοιχτά της Πύλου. Εμείς δεν ξεχνάμε. Το ελληνικό κράτος;», «Οι ευρωπαϊκές και οι ελληνικές μεταναστευτικές πολιτικές σκοτώνουν, Όχι στην Ευρώπη Φρούριο».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.