ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: Συγγενείς των μεταναστών φτάνουν στην Καλαμάτα αναζητώντας τους ανθρώπους τους (βίντεο)

MakThes Team15 Ιουνίου 2023

Στην Καλαμάτα άρχισαν να φτάνουν οι πρώτοι συγγενείς των προσφύγων και μεταναστών, που επέβαιναν στο μοιραίο αλιευτικό σκάφος το οποίο ανετράπη ανοιχτά της Πύλου τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/6). Από τις έρευνες εντοπισμού και διάσωσης, που πραγματοποιούν οι αρμόδιοι φορείς, έχουν εντοπιστεί, μέχρι στιγμής, 78 άνθρωποι.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης (15/6) έφτασε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας ένας άνδρας από τη Συρία, ο οποίος κατοικούσε στο Βέλγιο. Ο Σύρος ήρθε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, άρον-άρον από τις Βρυξέλλες στην Καλαμάτα όπου έψαχνε τον γιο του.

Δεν τον βρήκε στο νοσοκομείο

Ο γιος του, 17 χρονών, επέβαινε στο μοιραίο σκάφος, με τον πατέρα του να μην τον βρίσκει στο νοσοκομείο. Τότε, μετέβη στο λιμάνι της πόλης, στο κέντρο των επιχειρήσεων, όπου συνεχίζει να τον αναζητά.

Μάλιστα, αναμένεται τις επόμενες ώρες να μεταβούν στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας και άλλοι συγγενείς προσφύγων και μεταναστών, προκειμένου να πάρουν περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση των αγαπημένων τους ανθρώπων. Άξιο αναφοράς είναι ότι 10 με 15 Αιγύπτιοι, που ζουν μόνιμα στην Καλαμάτα, έχουν πάει στο νοσοκομείο της πόλης προκειμένου να βοηθήσουν το υγειονομικό προσωπικό και τους συμπατριώτες τους με τη διερμηνεία.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων ή των διασωθέντων αναμένεται να έρθουν από την Ευρώπη, όπου και κατοικούσαν τα τελευταία χρόνια και περίμεναν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

«Με ρώτησε για την οικογένεια του»

Ο Κώστας Κατσαρός, διευθυντής του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη, μίλησε στην ΕΡΤ, για τα όσα βίωσε με τους διασωθέντες. Όπως ανέφερε ένιωθε τη θλίψη των ανθρώπων αυτών που στην προσπάθεια τους για μία καλύτερη ζωή βρέθηκαν να παλεύουν για τη ζωή τους.

Όπως αποκάλυψε ένας από τους διασωθέντες τον ρώτησε για την οικογένεια του ενώ κάποιος άλλος για τη σύζυγό του. Ο ίδιος δεν γνώριζε αν ανάμεσα στους νεκρούς είναι και μία γυναίκα αλλά όπως είπε όλοι οι διασωθέντες είναι άντρες 18 - 35 ετών.

Ιατροδικαστές και φορτηγό - ψυγείο στην Καλαμάτα

Στη φρεγάτα είχαν μεταβεί από χθες (14/06) στις 19:00 με λάντζα ιατροδικαστές, οι οποίοι προχώρησαν στη διαδικασία λήψης DNA από τα άψυχα σώματα που είχαν ανασυρθεί μετά το ναυάγιο.

Στο λιμάνι της Καλαμάτας βρέθηκε και φορτηγό – ψυγείο για να παραλάβει τις σορούς, ώστε να μεταφερθούν σε χώρο ιατροδικαστικών υπηρεσιών.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.