ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: Το «δίδυμο» αλιευτικό του μοιραίου πλοίου σαπίζει στην Κρήτη (βίντεο)

MakThes Team16 Ιουνίου 2023

Το τραγικό ναυάγιο που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Πύλου ήρθε να θυμίσει ένα άλλο ναυάγιο που έγινε στην Κρήτη.

Στις 22 Νοεμβρίου του 2022, ένα αλιευτικό «κλώνος» του σκάφους που βυθίστηκε και παρέσυρε σε φριχτό θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους, οδηγήθηκε στην Παλαιόχωρα της Κρήτης, όπου και βρίσκεται αγκυροβολημένο μέχρι σήμερα.

Έκανε ακριβώς την ίδια «δουλειά»: Μετέφερε μετανάστες στην Ιταλία. «Εργαλείο» του ίδιου κυκλώματος, μάλιστα το ρεπορτάζ που πρόβαλλε το mega λέει ότι ιδιοκτήτης είναι ο ίδιος Αιγύπτιος που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του σκάφους που βυθίστηκε ανοιχτά της Πύλου, αναλάμβανε να μεταφέρει κατά εκατοντάδες, ανθρώπους που αψηφούσαν τον κίνδυνο και επένδυαν όνειρα μιας καλύτερης ζωής και χρήματα που μπορεί να μάζευαν και για χρόνια ολόκληρα για να διεκιδκήσουν τις πιθανότητες μιας καλύτερης ζωής στο Ευρωπαϊκό όνειρο.

Το αλιευτικό σκάφος, «δίδυμο» του πλωτού φερέτρου που πήρε στο θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους ανοιχτά της Πύλου, έχει υποστεί όλες εκείνες τις μετατροπές που το κατέστησαν σύγχρονο δουλεμπορικό: Ακόμη και το ψυγείο στο οποίο υπό κανονικές συνθήκες φυλάδσονται τα αλιεύματα έχει μετατραπεί με τέτοιο τρόπο ώστε με τη μέγιστη χωρητικότητα να μπορεί να γίνει αποθήκη ψυχών...



This page might use cookies if your analytics vendor requires them.