ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

Ναυάγιο Τιτανικού: Ελπίδες για το αγνοούμενο υποβρύχιο - «Ήχοι χτυπήματος ακούστηκαν» κατά τη διάρκεια της έρευνας

MakThes Team21 Ιουνίου 2023

Με λιγότερες από 30 ώρες να έχουν στη διάθεσή τους οι πέντε επιβαίνοντες του υποβρυχίου Titan και την αγωνία να φτάνει στα ύψη, μια πληροφορία από τις αμερικανικές αρχές γεννάει ελπίδες ότι τα ερευνητικά σκάφη που βρίσκονται στο σημείο των ερευνών μπορεί να είναι κοντά στον εντοπισμό τους.

Όπως μετέδωσε το CNN, ερευνητικά συνεργεία εντόπισαν ήχους χτυπημάτων με χρονική απόσταση μισής ώρας μεταξύ τους, γεγονός που αν ισχύει δείχνει ότι οι τουρίστες του Τιτανικού που είχαν καταδυθεί στο σημείο του διάσημου ναυαγίου με ένα μικρό, ιδιωτικό βαθυσκάφος, είναι εν ζωή και περιμένουν να τους σώσουν.

Την ίδια στιγμή στην περιοχή συρρέουν ειδικά σκάφη που «χτενίζουν» μια περιοχή 30.000 τετραγωνικών μέτρων. Οι έρευνες πλέον επεκτείνονται σε μεγαλύτερο βάθος, με τη χρήση σόναρ, τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Γαλλία στέλνουν στο σημείο ωκεανογραφικό πλοίο, εξοπλισμένο με ρομπότ και ειδικό σκάφος ανάσυρσης βαρέων αντικειμένων από το βυθό.

Τα εσωτερικά σημειώματα – που αναφέρθηκαν τόσο από το Rolling Stone όσο και από το CNN – αναφέρουν:

«Το P8 [θαλάσσιο σκάφος] ανέπτυξε ηχοσημαντήρες, οι οποίοι ανέφεραν μια επαφή σε μια θέση κοντά στη θέση κινδύνου. Το P8 άκουγε ήχους χτυπημάτων στην περιοχή κάθε 30 λεπτά. Τέσσερις ώρες αργότερα χρησιμοποιήθηκε πρόσθετο σόναρ και ακουγόταν ακόμα χτύπημα».

Η Ακτοφυλακή της Βοστώνης, η οποία ηγείται της προσπάθειας έρευνας και διάσωσης, έχει απορρίψει αιτήματα για σχόλια σχετικά με τους αναφερόμενους ήχους «χτυπημάτων».

Εν τω μεταξύ η OceanGate ζήτησε από τους ειδικούς του Ηνωμένου Βασιλείου για τα βαθιά ωκεάνια να βοηθήσουν. Η Magellan, μια βρετανική εταιρεία που ειδικεύεται σε έρευνες και επιχειρήσεις ανάκτησης βαθέων ωκεανών, δήλωσε ότι υποστηρίζει την αποστολή διάσωσης για το Titan. 

«Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε και είμαστε πλήρως κινητοποιημένοι για να βοηθήσουμε», ανέφερε η εταιρεία.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.