ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νέα Φιλαδέλφεια: Ενώπιον του εισαγγελέα οι χούλιγκαν - Υπό δρακόντεια μέτρα η μεταφορά τους (βίντεο, φωτ.)

MakThes Team09 Αυγούστου 2023

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οι συλληφθέντες, στη συντριπτική τους πλειονότητα Κροάτες, από τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που κόστισαν τη ζωή του 29χρονου Μιχάλη από θανάσιμο τραυματισμό με μαχαίρι.

Από νωρίς το πρωί, δύο κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται στην είσοδο των δικαστηρίων στο πλάι του κτιρίου 16, όπου βρίσκεται η Εισαγγελία ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με τρεις μεγάλες κλούβες και ένα βαν, συνοδεία αυτοκινήτων μηχανών της αστυνομίας και περιπολικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες διαφεύγουν τουλάχιστον 50 Κροάτες.

Στην Ευελπίδων έφθασαν και οι πέντε Κροάτες που συνελήφθησαν χθες το βράδυ από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Κάποιοι συγκεντρωμένοι στα δικαστήρια της Ευελπίδων φώναξαν προς τους χούλιγκαν «δολοφόνοι, φασίστες».

Η δικογραφία για την υπόθεση έχει ήδη διαβιβαστεί στον εισαγγελέα και αναμένεται η άσκηση ποινικής δίωξης που -σύμφωνα με πληροφορίες- θα περιλαμβάνει σοβαρά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Υπενθυμίζεται ότι οι συλλήψεις για την πολύκροτη υπόθεση έχουν ήδη ξεπεράσει τις 100. 


Την ίδια ώρα, ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι ελληνικές αρχές για τον εντοπισμό του δολοφόνου του 29χρονου Μιχάλη, του στυγερού εγκλήματος που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Ακόμα πέντε Κροάτες συνελήφθησαν χθες το βράδυ από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν για το Μπάρι της Ιταλίας. Στη συνέχεια παραδόθηκαν στις αστυνομικές αρχές. Οι πέντε μεταξύ άλλων δήλωσαν πως έκαναν διακοπές στην Ελλάδα χωρίς να αποσαφηνίζουν την διάρκεια αυτών και χωρίς να κατέχουν αποσκευές.

Στο μεταξύ, συνελήφθη ο 19χρονος Κροάτης ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο για τα Τίρανα και εντοπίστηκε στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς, αφού προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή του στα επεισόδια, ενώ κατά τη διάρκεια τη νύχτας μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ.

Η εποπτεία των ερευνών για την υπόθεση της δολοφονίας του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, ανατέθηκε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ.

Επτά ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ καρατομήθηκαν, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, μετά τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναμένονται και άλλες απομακρύνσεις υπευθύνων. Όπως προκύπτει από τα δελτία πληροφοριών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, η Ελληνική Αστυνομία γνώριζε από πριν για την άφιξη των Κροατών χούλιγκαν στην Ελλάδα.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.