ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νέα Φιλαδέλφεια: Ξεκινούν οι απολογίες των 105 συλληφθέντων - Το απόγευμα το «τελευταίο αντίο» στον Μιχάλη (βίντεο)

MakThes Team11 Αυγούστου 2023

Το κατώφλι των Ανακριτών θα περάσουν σήμερα το μεσημέρι οι πρώτοι κατηγορούμενοι για τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, υπόλογοι για βαριά αδικήματα.

Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί αύριο Σάββατο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Σήμερα πρόκειται να απολογηθούν οι τρεις πρώτες ομάδες κατηγορουμένων που θα οδηγηθούν ενώπιον των τριών Ανακριτών που ορίστηκαν για την υπόθεση. Ενώπιον των δικαστικών λειτουργών αναμένεται να βρεθούν περίπου 30 από τους κατηγορούμενους ανά ομάδες των 10 έως 12 ατόμων σε καθένα Ανακριτή.

Οι 105 κατηγορούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για κακουργήματα που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, της φθοράς κά.

Να σημειωθεί ότι στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη το οποίο σε αυτή τη φάση δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε κάποιον από τους κατηγορούμενους, καθώς ο δράστης του εγκλήματος δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τα βίαια επεισόδια αφορά τα αδικήματα της:

*εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)

*ανθρωποκτονίας από πρόθεση (κακούργημα)

*έκρηξης (κακούργημα)

*κατοχής εκρηκτικών υλών (κακούργημα)

καθώς και τα πλημμελήματα:

*διατάραξη κοινής ειρήνης

*επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή

*φθορά ξένης ιδιοκτησίας

*βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου)

*παράνομη οπλοφορία

*οπλοχρησία

*κατοχή φωτοβολίδων


Ιατροδικαστής: Από ακατάσχετη αιμορραγία συνεπεία τραύματος από μαχαίρι στο χέρι πέθανε ο 29χρονος Μιχάλης

Ένα και μοναδικό τραύμα από μαχαίρι ήταν αυτό που στοίχισε τη ζωή του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή, σύμφωνα και με την ιατροδικαστική έκθεση, η οποία επιβεβαιώνει την αρχική διαπίστωση των γιατρών του νοσοκομείου, όπου μεταφέρθηκε ο άτυχος άνδρας.

Όπως διαπιστώθηκε από τον ιατροδικαστή Νίκο Καλόγρηα, που έκανε τη νεκροτομή, ο 29χρονος έφερε και κάποια άλλα χτυπήματα στα χέρια, που δέχτηκε προφανώς στην προσπάθεια του να αμυνθεί, όχι όμως ιδιαίτερης σημασίας.

Το τραύμα από μαχαίρι στον πήχη, ωστόσο, ήταν βαθύ και έκοψε αρτηρία και αγγεία, με αποτέλεσμα ο 29χρονος να πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο Μιχάλης περπάτησε μερικές δεκάδες μέτρα, αλλά οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν, και όταν βρέθηκε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο ήταν πλέον αργά.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι εργαστηριακές έρευνες για την ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα εστιάζεται σε μια μικρή ομάδα χούλιγκαν που έλαβαν μέρος στα αιματηρά επεισόδια.


Θα «μιλήσει» το DNA για την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη

Τα δείγματα DNA που έχουν από προχθές (9/8) σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας είναι ζήτημα ωρών να δώσουν τις πρώτες απαντήσεις για το αν οι δράστες της άγριας δολοφονίας του Μιχάλη είναι ανάμεσα στους 105 συλληφθέντες.

Στο μεταξύ έχει ήδη εντοπιστεί DNA του δράστη ή των δραστών στα νύχια του 29χρονου γεγονός που θα οδηγήσει στην ταυτοποίηση ή όχι των δραστών. Η νεκροψία – νεκροτομή πάντως έδειξε ότι ο νεαρός κατέληξε από πολλαπλά τραύματα στο χέρι από τον καρπό μέχρι σχεδόν τον αγκώνα γεγονός το οποίο καταδεικνύει τη μανία του δράστη ή των δραστών.

Σημειώνεται ότι η UEFA ζήτησε ενημέρωση από την Ελληνική αστυνομία για τα επεισόδια στην Ν. Φιλαδέλφεια ώστε να εκτιμήσει την κατάσταση και να προχωρήσει στην λήψη άμεσων μέτρων.


Ανάμεσα σε πέντε άτομα ψάχνουν τον δολοφόνο του Μιχάλη

Πέντε είναι οι βασικοί ύποπτοι για τη μοιραία μαχαιριά στον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή, που του κόστισε τη ζωή του το βράδυ της Δευτέρας στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η αστυνομία έχει «κυκλώσει» έναν Κροάτη, έναν Αλβανό και τρεις Έληνες.

Ο Αλβανός και ο Κροάτης κατά τη σύλληψή τους βρέθηκαν με αναδιπλούμενους σουγιάδες με αίμα και αμέσως διαχωρίστηκαν ως ύποπτοι για την δολοφονία. Οι δύο από τους τρεις Έλληνες είναι οργανωμένοι οπαδοί ελληνικής ομάδας, με βαρύ ποινικό μητρώο.

Ο πρώτος βασικός ύποπτος, είναι Έλληνας, 27χρονος και παλιός γνώριμος της αστυνομίας, έχει συλληφθεί τέσσερις φορές:

  • 15/3/2018: συνελήφθη μαζί με άλλα 10-15 άτομα για επίθεση με λοστούς σε κατάστημα στα Πετράλωνα
  • 20/2/2019: λήστεψε με μαχαίρι διερχόμενο στο Ίλιον
  • 7/4/2019: συνελήφθη με μαχαίρι στην Πετρούπολη
  • 6/11/2021: σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για εμπρησμό, έκρηξη, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ληστεία. Συνελήφθη και προφυλακίστηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Το όνομά του εμφανίζεται και πάλι σε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση με αρχηγό γυναίκα, που οργάνωνε επιδρομές, κλοπές και επιθέσεις σε συνδέσμους τον Μάρτιο του 2022, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη η οποία αναβλήθηκε πριν από λίγους μήνες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το κατάστημά του βρίσκεται πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε στόχος από περίπου δέκα άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκια, χωρίς διακριτικά. Οι δράστες έσπασαν τζαμαρίες και τράπηκαν σε φυγή, ενώ η αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για αντίποινα οργανωμένων οπαδών άλλης ομάδας.

Ο δεύτερος βασικός ύποπτος, Έλληνας και αυτός, 27 ετών, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2022 για συμμετοχή σε επεισόδια αθλητικής βίας.

Ο τρίτος ύποπτος Έλληνας επίσης, αναζητείται, ενώ έχει ταυτοποιηθεί από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου δήλωνε την παρουσία αλλά και την συμμετοχή του στη συμπλοκή.


Σήμερα η κηδεία τού Μιχάλη Κατσουρή – Η επιθυμία της οικογένειάς του

Στην Ελευσίνα, τον τόπο κατοικίας του θα γραφτεί σήμερα, Παρασκευή (11/08) η τελευταία πράξη της τραγωδίας που συγκλόνισε τις τελευταίες ημέρες την ελληνική κοινή γνώμη με τον θάνατο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, που έχασε τη ζωή του στην καταδρομική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η οικογένεια του Μιχάλη Κατσουρή, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον 29χρονο, η κηδεία του οποίου θα τελεστεί την Παρασκευή (11/8) στις 17:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στην Ελευσίνα, όπου ζούσε.


Η επιθυμία της οικογένειάς του

Σε μήνυμά της, η οικογένεια του Μιχάλη ζητά αντί στεφάνων να ενισχυθεί το Σωματείο «Ελπίδα».

«Ο Μιχάλης μας ήταν παιδί ευαίσθητο, καλόκαρδο που βοήθησε με αυτοθυσία στις φωτιες, βοηθούσε άστεγους και είχε μεγάλη πίστη στο Θεό. Γι’ αυτό η οικογένεια του, αποφασίσαμε αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές για μικρά παιδιά, υπέρ του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ» στη μνήμη του αδικοχαμένου μας».


Η ανακοίνωση του Σωματείου

«Δωρεές αντί στεφάνων υπέρ του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» στη μνήμη του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσουρή, ζητά η οικογένειά του.

Αριθμοί λογαριασμών Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ»:

Alpha Bank: IBAN: GR26 0140 1520 1520 0200 2000 515

Εθνική Τράπεζα Ελλάδος: IBAN: GR20 0110 0800 0000 0804 8089 836

Στην κατάθεση χρειάζεται να δηλωθεί το ονοματεπώνυμο του δωρητή και η φράση «ΜΙΧΑΛΗΣ».

Μετά την πραγματοποίηση της δωρεάς παρακαλούνται οι δωρητές να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Συλλόγου είτε τηλεφωνικά στο (210-7700009) (επιλ: 1), είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο syllogoselpida@elpida.org, ώστε να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία τους προκειμένου να σταλεί σχετική απόδειξη δωρεάς.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας».


Κάλεσμα της «Original 21» στην Ευελπίδων για πορεία στην Ελευσίνα

Η Original 21 με ανακοίνωσή της μέσω των social media καλεί τον κόσμο της ΑΕΚ το πρωί της Παρασκευής (11/8) στην Ευελπίδων και εν συνεχεία στην κηδεία του δολοφονημένου Μιχάλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/8 ΣΤΙΣ 17:00 ΣΤΟΝ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΘΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΑΣ ΜΙΧΑΛΗ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΙΣ 12:30 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΣ!!!».


Απαρηγόρητοι οι γονείς του

Οι γονείς του 29χρονου Μιχάλη βιώνουν την μεγαλύτερη τραγωδία που μπορεί να βιώσει γονιός. Μέσα σε λίγα λεπτά έχασαν το παιδί τους γιατί ανεγκέφαλοι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μπόρεσαν να φθάσουν ανενόχλητοι έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, αποφασισμένοι για άγρια επεισόδια χωρίς να διστάζουν να αφαιρέσουν και ανθρώπινες ζωές.

Η μητέρα του, η οποία κατέρρευσε μόλις έμαθε για το παιδί της, επιρρίπτει ευθύνες στο κράτος που «δεν προστάτευσε το παιδί μας» και επέτρεψε «να το δολοφονήσουν» ζητώντας ως ελάχιστη δικαίωση τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου του.

«Το μόνο που με ενδιαφέρει τώρα, είναι να βρεθεί ο δολοφόνος του παιδιού μου. Δυστυχώς, έχουν χαθεί παιδιά, χάθηκε το παιδί μου και φοβάμαι μην χαθούν κι άλλα. Θέλω πρώτα να αποχαιρετήσω το παιδί μου και μετά θα μιλήσω», λέει με τη σειρά του ο πατέρας του.


Η Ελευσίνα θρηνεί

Η πόλη της Ελευσίνας, όπου ο αδικοχαμένος Μιχάλης ζούσε έχει βυθιστεί στο πένθος. Οι άνθρωποι που τον γνώριζαν μιλούν για «ένα πολύ καλό παιδί».

«Βοηθούσε τους πάντες, ακόμα και νερό για τα αδέσποτα έπαιρνε το καλοκαίρι. Τι να πει κανείς για εσένα! Καλό ταξίδι Μιχάλη», λένε με δάκρυα στα μάτια.

Η θεία του συντετριμμένη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, περιγράφει τη στιγμή που έμαθε ότι δολοφονήθηκε: «Με πήραν οι αδερφές μου. Μας έφαγαν το παιδάκι μας, το μαχαίρωσαν, το ξεκοίλιασαν. Αεκτζής ο Μιχάλης μου, τον στρίμωξαν κάπου και τον έφαγαν. Η λατρεία του ήταν η ΑΕΚ. Πώς θα ζήσουμε χωρίς τον Μιχαλάκη μας; Ένα παλικάρι 1,90, δουλευταράς».

Ο Δήμος Ελευσίνας, μετά τα θλιβερά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια, ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις μέχρι την κηδεία του την Παρασκευή.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Σε ένδειξη πένθους για τον άδικο χαμό του 28χρονου συμπολίτη μας Μιχάλη Κατσούρη και μέχρι την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία αθλητική ή πολιτιστική εκδήλωση, στα όρια του Δήμου μας. Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και στεκόμαστε στο πλευρό της, αυτές τις τραγικές στιγμές. Καλό ταξίδι, Μιχάλη…».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.